Postări

Se afișează postări din septembrie, 2012

Dulceata de ardei iuti

Imagine
 Avem nevoie de:  500g ardei iuti (bulgaresti) 500g zahar 500 ml otet Mod de preparare: Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute).  Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute. Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze. Se poate consuma alaturi de fripturi, ciorbe, sau orice altceva doriti, dar nu pe paine ca e o dulceata iute ....gustul e dulce-acru-iute...o bunatate!

SuperBlog 2012

Imagine
 La 1 septembrie au inceput inscrierile pentru SuperBlog2012 . Desi acest mare concurs pentru bloggeri a aparut din 2008 eu abia acuma indraznesc sa ma inscriu la el.  Stiu ca va fi o competitie grea, dar ma motiveaza faptul ca voi cunoste in primul rand noi bloggeri si abia astept sa vad probele la care vom fi supusi.  Va astept si pe voi la SuperBlog 2012 !!! Succes!

Omleta cu rosii

Imagine
  Avem nevoie de:  2 oua 2 rosii 1 ceapa 2 catei usturoi sare piper ulei    Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie marunt apoi se caleste in putin ulei.  Curatam si usturoiul si il tocam marunt apoi il adaugam peste ceapa calita. Rosiile spalate, le taiem cubulete mici si le adaugam si pe ele peste ceapa.  Lasam 2-3 minute sa se inmoaie rosiile. Ouale le condimentam cu sare si piper, le batem bine, apoi le turnam peste ceapa calita cu rosii . Amestecam din cand in cand pana se incheaga oul. Putem presara si putin oregano. Se serveste pe paine prajita unsa cu unt.  Pofta buna!