duminică, 30 decembrie 2012

Prajitura cu crema de lamaie


M-am gandit sa fac aceasta prajitura pentru Revelionul 2013, numai buna dupa atatea mancaruri grase. O puteti face cat de acrisoara doriti, cu mai multa sau mai putina zeama de lamaie.

Avem nevoie de: 
pentru foi
450g faina
2 oua
5 linguri apa rece
5 linguri ulei
1 1/2 praf de copt (sau amoniac)
100 g zahar
otet
un varf de cutit de sare

pentru crema
1/2 l lapte
1 pachet unt
300 g zahar
4 linguri faina
1 lamaie

 Mod de preparare:

Pentru inceput amestecam ouale, zaharul, sarea, apa rece, uleiul, faina si amoniacul stins in otet si framantam pana iese un aluat elastic. Impartim apoi aluatul in 3 parti egale din care formam 3 foi pe care apoi le vom coace pe dosul tavii, timp de 10 minute la foc mediu spre mare.
Dupa ce sunt gate cele 3 foi ne apucam de crema. 
Amestecam faina cu zaharul si apoi turnam laptele incet amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat punem pe foc la fiert si amestecam din cand in cand iar cand incepe sa se ingroase amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita. Dupa ce s-a ingrosat lasam putin la racit si apoi adaugam untul amestecand pana se incorporeaza tot, jumatate din coaja rasa de la lamaie si zeama de la o lamaie si amestecam....Eu am pus zeama de la o lamaie si nu a iesit crema acra, chiar ar mai fi mers putina zeama, dar fiecare pune dupa preferinta.
Umplem apoi foile cu crema de lamaie, apoi facem o glazura dupa preferita si dam la rece.

Pofta buna si An nou fericit va doresc!
Sa ne auzim cu bine in 2013!


vineri, 28 decembrie 2012

Sacul lui Mos Craciun

               Se pare ca la mine Mos Craciun a fost foarte darnic anul acesta, si sper ca si la voi a venit incarcat cu tot ce v-ati dorit.
              In ajun au ajuns premiile de la concursul SuperBlog2012 la care am participat timp de 2 luni si unde am ajuns pe locul 76. Daca si pentru locul acesta am primit atata de multe premii eu zic ca merita participarea asa ca va astept si pe voi la urmatoarea editie.
              Am primit un tricou SuperBlog, o diploma de finalist, o revista Connect, un voucher in valoare de 50lei de la Nemira si un parfum PlayBoy Vip de la Coty.


             Toate acestea au ajuns la posta in ajunul craciunului (excptie facand parfumul pe care l-a adus curierul), dar pachetul cu diploma a trebuit sa-l ridic abia dupa Craciun deoarece nu mi-l gaseau cei de la Posta Romana....nu ii acuz pentru ca era mare agitatie la oficiul unde suntem noi si dupa ce am stat 1 ora jumate la coada si inca 10 minute sa caute coletul cu cartile comandate de la nemira am zis ca mai bine vin peste 2 zile sa ridic al doilea colet ca altfel ma lua la bataie doamna de la ghiseu :))
             Cu voucherul de la Nemira, mi-am comandat 5 carti pe care le vedeti in poza si care le-am prins la reducere.

             Cam acestea au fost darurile de la Mos Craciun, plus un sac de sanatate si unul de iubire, pe care sper ca vi le-a adus si voua pentru ca stiu ca ati fost foarte cuminti.
            

duminică, 23 decembrie 2012

Meniu de Craciun

          
           
                   Si pentru ca  am fost foarte ocupata in ultimul timp si de gatit nu am mai gatit, m-am gandit sa fac macar o lista cu meniul nostru de Craciun. Nu este foarte multa mancare pentru ca suntem familie mica iar a doua zi de Craciun unii incep munca, asa ca nu are rost sa irosim mancarea, mai ales acuma pe criza asta.

                                              Aperitiv: - toba
                                                              - lebar
                                                              - chiftele
                                                              - branza
                                                              - salata de boeuf
                                                              - masline
                                                              - muraturi
            
                                               Felul 1: - Ciorba de burta

                                               Felul 2: - Sarmalute
                                                            - Friptura de porc 

                                              Desert: - turta dulce
                                                            - cozonac cu nuca
                                                            - cozonac cu rahat
                                                            - cozonac cu mac
 
               Meniu pentru revelion nu voi da deorece vom sarbatori in alta parte, dar pentru acasa nu cred  ca va fi mare diferenta fata de meniul de Craciun. Stiu ca ciorba nu va exista si se va adauga in meniu icre si peste prajit.
               Acestea fiind spuse va doresc Sarbatori cat mai fericite alaturi de cei dragi, sa va aduca Mos Craciun tot ce va doriti, iar noul an sa fie plin de iubire, intelegere, sanatate si fericire. Sa ne auzim cu bine in noul an! La multi ani!



sâmbătă, 8 decembrie 2012

Salata de conopida


Avem nevoie de:

5 cartofi
2 morcovi
un pumn de conopida congelata
gogosari murati
sare
piper
maioneza

 Mod de preparare:

Punem cartofi la fiert, in coaja.
Morcovii ii curatam si ii punem si pe ei la fiert in apa cu sare.
Eu am avut conopida fiarta si apoi congelata, dar sigur merge si cu o conopida verde, fiarta in prealabil.
Dupa ce s-au fiert legumele, curatam cartofii de coaja si apoi ii taiem cubulete. Taiem si morcovii si gogosarii murati tot cubulete, iar conopida incercam sa o tocam cu cutitul, dar nu foarte mare si nici sa iasa pasta.
Amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper, adaugam maioneza si amestecam. Se da la rece 1-2 ore si apoi se poate servi.

Pofta buna!