duminică, 22 septembrie 2013

Prajitura Baiadera


Aceasta reteta am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu si am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat doar ca i-am facut unele mici schimbari. Ce pot spune este ca a aiesit o prajitura de nota 20 si cu siguranta o voi mai face tinand cont ca se face repede si este destul de ieftina.
 
Avem nevoie de:

 2 linguri zahar
300 ml apa
100 g nuci macinate fin 
100 g alune macinate 
250 g margarina (sau unt)
1 pachet mare biscuiti Petit Beurre (460g)
1 lingura cacao
2 fiole esenta vanilie
1 plic zahar vanilat
2 linguri Finetti (optional)

glazura
2 patrate ciocolata menaj
40 g margarina
1 lingura ulei
1 lingura apa
1/2 lingura zahar pudra


 Mod de preparare:

Se pune pe foc apa amestecata cu zaharul si se lasa la fiert 10 minute. Se adauga nucile si alunele si se amesteca 1 minut pana se leaga amestecul.
Se trage cratita de pe foc si se adauga biscuitii macinati fin si se amesteca bine.
Margarina se topeste pe BainMarie si o adaugampeste amestecul de biscuiti. Adaugam zaharul vanilat si esentele de vanilie si amestecam bine pana devine un aluat usor de modelat.
Intr-o tava de 20x26 cm, captusita cu folie alimentara, se aseaza jumatate din compozitie. Peste acest strat se poate pune Finetti (dar nu este obligatoriul). Restul de compozitie se amesteca cu o lingura de cacao si apoi se intinde cu mainile peste primul strat. Se da la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa acest timp facem glazura amestecand toate ingredientele pe care le punem intr-un vas pe baie de abur.
Prajitura se rastoarna, se indeparteaza folia si se glazureaza cu glazura de ciocolata obtinuta.Se da la rece pentru a se intari glazuta.
Prajitura se taie in bucati potrivite cu un cutit inmuiat in apa fierbinte de fiecare data.

Pofta buna!

Ciorba de pui cu zdrente de ou


Avem nevoie de:

 1 piept de pui (sau alte parti de pui)
1 ceapa
1 morcov
2 linguri zarzavat
1 lingura bulion
patrunjel verde
fidea
1 ou
3 litri apa
ulei
sare
piper

 Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. 
Cand ceapa devine trasnlucida,se adauga carnea, apa si sare si se lasa la fiert, spumand de cate ori este necesar.
Dupa ce nu se mai face spuma se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si zarzavatul facut in casa (sau un ardei rosu tocat marunt si o rosie tocata marunt) si sa lasa la fiert pana se fierbe carnea bine.
Aproape de final se adauga fideaua si bulionul si se mai lasa la fiert pana se fierbe fideaua.
Se ia oala de pe foc si se adauga oul batut si amestecat cu putina zeama de la ciorba si patrunjelul verde tocat.

Pofta buna!

Mazare cu smantana




Avem nevoie de:

500g mazare
200 g smantana
2 linguri faina
300 ml apa
1 ceapa medie
2 linguri ulei
sare si piper
 
 Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri de ulei  si apoi se adauga ceapa tocata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit translucida se adauga mazarea, apa, sare si piper si se lasa la fiert pana scade la jumatate.
Intr-un vas se amesteca smantana cu faina si putina zeama de la mazare.
Se da focul incet si se adauga smantana peste mazare amestecand bine. Se mai lasa la fiert 1-2 clocote si apoi se stinge focul. Puteti pune si patrunjel sau marar tocat.
Se poate servi ca atare, cu snitel sau friptura.

Pofta buna!

miercuri, 11 septembrie 2013

Mergem spre toamna



                 Se pare ca toamna ne-a cam luat prin surprindere si a intrat cam direct in viata noastra anul acesta. In ultimii ani din vara intram direct in iarna (la Brasov) si ma obisnuisem sa am imbracaminte si incaltaminte doar la extreme, dar acuma cand nu este nici prea cald, nici prea frig am o mare problema la capitolul imbracaminte, incaltaminte, genti si accesorii dama.

luni, 9 septembrie 2013

Importanta calitatii



                V-am vorbit zilele trecute despre Bilancia Shop si despre calitatea lor estimata vizual pentru ca nu mi-am achizitionat nimic, dar acuma va voi spune in clar despre aceste produse.
                 O prietena mai veche pe care nu o vazusem de mult timp si cu care iesisem in weekend la o mica plimbare mi-a zis ca si-a deschis o mica cafenea de care este tare incantata. E adevarat ca este inca la inceput si mai are nevoie de una si alta dar este pe drumul cel bun.
                Imi povestise despre o patanie cu un expressor cumparat de la cineva si dupa cateva cafele a facut scurtcircuit si i-a ars instalatia electrica. Nici nu deschisese bine si au ramas fara curent. Cat timp meseriasii isi faceau treaba, ea s-a apucat de cautat un nou expressor dar mai de calitate si cautand prin accesorii bucatarie a dat peste un espressor-kitchenaid. La inceput avea dubii, tinand cont de accidentul de care a avut parte, dar l-a achizitionat facand o comanda speciala iar acum este foarte multumita de el. Nu a avut nici un fel de problema si clientii sunt tare incantati de cafeaua gustoasa de la cafeneaua ei. 
                Expressorul are culoare almond cream , in ton cu designul cafenelei , cu 2 boilere independente pentru espresso si abur, presiune grup 15 bari, tanc de apa detasabil, capacitate 2 litri si indicatoare pentru presiune in boiler.
               Recunosc ca atunci cand mi-a zis aceste date tehnice am ramas gura casca pentru ca nu intelegeam nimic, dar nu asta era important, ci ca isi face treaba bine.
               Cu siguranta pentru ea Bilancia Shop va ramane magazinul online de unde isi va face cumparaturile de acum inainte , si, cine stie, poate se va extinde si la un mic restaurant pentru ca stie de unde sa cumpere cele mai bune produse.

miercuri, 4 septembrie 2013

Cus-cus cu mazare



Avem nevoie de: 

1 pachet cus cus Arnos
100 g mazare fiarta
1 ou fiert
150 g branza (sau cascaval)
o ceapa mica calita
sare
piper
turmeric (optional)

Mod de preparare:

Preparam cus-cus-ul dupa instructiunile de pe ambalaj, la care adaugam si un praf de turmeric. Cand cus-cus-ul este gata adaugam mazarea fiarta, branza, ceapa calita si oul fiert taiat cubulete.
 Amestecam bine si daca este nevoie mai condimentati cu sare si piper.

Simplu, rapid si gustos.

Pofta buna!

duminică, 1 septembrie 2013

Corabioare cu salata de ton



Avem nevoie de:

4 minibachete
1 varza mica
1 morcov
o ceapa mica
1 lingura porunb fiert
1 conserva ton maruntit
putina maioneza
sare
piper
 
Mod de preparare:

 Se face o salata din varza, morcov, ceapa si porumb pe care le amestecam cu tonul maruntit, condimentam cu sare si pier  si apoi adaugam  putina maioneza.
Se taie minibaghetele pe lungime, se scobeste miezul si se umplu "corabioarele" cu salata de ton. 
Cu ajutorul a doua scobitori se fixeaza capacul minibaghetei lasand o mica distanta fata de umplutura. Se orneaza cu maioneza si un praf de boia.

Pofta buna!