luni, 16 decembrie 2013

Cartofi cu cimbru la cuptor


Avem nevoie de:
cartofi
cimbru proaspat sau uscat
1 lingurita boia dulce/iute
1 lingura bulion
1/2 cana apa
2 linguri ulei
sare
piper
turmeric (optional)
 
 Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun intr-un vas de Yena. Se presara sare, jumatate din cantitatea de apa, uleiul  si se da la cuptor 20 minute.
Intre timp preparam un sos din restul de apa, boia, bulion si turmeric. Turnam sosul peste cartofi, presaram cimbru si dam din nou la cuptor pana scade sosul si cartofii sunt fragezi.
Se pot consuma ca si garnitura cu diferite preparate, sau ca atare in perioada de post.

Pofta buna!

Tocanita de ficat de porc


Avem nevoie de:
 ficat de porc
1 ceapa
1 morcov
2 linguri bulion
sare
piper
ulei
patrunjel verde

 Mod de preparare:
Ficatul se taie bucati si se pun laprajit in ulei incins.
Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt si morcovii taiati cubulete, peste care se adauga apoi apa si se lasa la fiert pana se fierbe morcovul. Cand morcovul este fiert se adauga bulionul si se mai dau cateva clocote. Peste sosul obtinut se adauga ficatul prajit, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa cateva minute pe foc. Se pune deasupra patrunjel verde tocat si se stinge focul.
Se serveste cald alaturi de mamaliga.

Pofta buna!

Salata de ton cu morcov


Avem nevoie de: 
 ton maruntit
morcovi
1 ceapa mica
sare 
piper
ulei
zeama de lamaie


Mod de preparare:

Morcovii se curata si  se dau pe razatoare mare. 
Ceapa se curata si se taie marunt.
Se amesteca morcovii si ceapa cu tonul maruntit din conserva, sa condimenteaza cu sare si piper si se toarna putin ulei si zeama de lamaie.

Pofta buna!