Musaca de post
Avem nevoie de:
cartofi
2 morcovi
2 cepe mijlocii (sau una mare)
legume mexicane
2 catei usturoi
1 lingura faina
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata morcovul si ceapa. Morcovul se da pe razatoare mare iar ceapa se toaca marunt.
Punem ceapa, morcovul si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp sa se faca cat vor sta la cuptor.
Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri.
Intr-un vas de Yena , uns cu ulei si tapetat cu faina, asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi.
Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa cald. Amestecam pana se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper apoi il turnam peste musaca.
Dam musacaua la cuptor incins pana cand cartofii sunt moi (eu i-am lasat aproximativ 50 min ca e cuptoru mai vechi ;) )
Se servesc putin reci alaturi de muraturi.
***Nu am reusit sa o scot frumos din vas, dar va asigur ca este o bunatate.
Reteta am preluat-o de la doamna Laura Laurentiu cu unele modificari. Va multumesc pentru aceasta reteta care a prins foarte bine in aceasta perioada de post cand nu mai stiam ce sa mai preparam :*
Comentarii
Trimiteți un comentariu