marți, 4 octombrie 2011

Prajitura cu morcovi


Avem nevoie de: 

3 morcovi potriviti 
50g nuci macinate
200g zahar
300g faina
3 oua
5 linguri ulei
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
25g margarina
50g ciocolata menaj
1 lingura apa
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul si compozitia iese ca o spuma.
Dam morcovii pe razatoare mica si apoi ii stoarcem bine in mana.
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, esenta de rom, morcovul ras si nucile macinate apoi adaugam amestecul de ou si 4 linguri de ulei si mestecam cu grija.
Va iesi un aluat moale si lipicios.
Intr-o tava rotunda, unsa  si tapetata cu faina turnam compozitia de prajitura si dam la cuptor pentru 30 min la foc potrivit.
Cand s-a racit turnam glazura de ciocolata peste prajitura.
Glazura o preparam astfel: punem un vas pe bain-marie si adaugam ciocolata de menaj, margarina, 1 lingura ulei, apa, zaharul praf si lasam la topit.Amestecam pana se omogenizeaza si lasam apoi cateva minute la racit. Turnam peste prajitura si dam la rece

2 comentarii:

  1. Miaaaamm tre sa fie super... am mancat si eu acum ceva timp o prajitura cu morcov si mi sa parut tare buna, era un pic cam dulce pt gustul meu, dar tin minte ca a fost chiar interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. parjitura asta cred ca e perfecta pt tine, pt ca nu e dulce ;) e foarte buna......la mine s-a terminat in cateva ore :))

    RăspundețiȘtergere