vineri, 21 octombrie 2011

Tortulet de biscuiti cu gem de mere



Avem nevoie de: 

gem de mere (sau orice alt gem aveti)
biscuiti simplii Petit Beurre

Mod de preparare:

Se aseaza un strat de biscuiti apoi unul de gem, unul de biscuiti, unul de gem in functie de cat de inalt vrem sa-l facem dar ultimul strat sa fie de biscuiti.
Decoram cu ce avem (eu am ras ciocolata si am pus bombonele colorate) sau puteti sa-l lasati simplu.
Lasati aproximativ 1 ora sa se inmoaie biscuitii.

Simplu, rapid si bun, si poate fi o solutie pentru zilele de post ......Pofta buna!

marți, 11 octombrie 2011

Tarta cu oua si rosii


Din categoria "Retete testate" face parte si aceasta Tarta cu oua si rosii a doamnei Postolache Violeta, postata in "Caietul cu retete" al dansei.
Pot sa spun ca mi-a placut foarte mult aceasta tarta atat din punct de vedere al gustului cat si al aspectului. Tarta se separa singura formand doua straturi: unul alb din branza si unul rosu din rosii.
O reteta de efect pe care cu siguranta o voi mai prepara!

Reteta nu o voi mai scrie pentru ca este conform intructiunilor din Caietul cu retete cu singura diferenta ca am mai adaugat cateva feliute de salam.





marți, 4 octombrie 2011

Prajitura cu morcovi


Avem nevoie de: 

3 morcovi potriviti 
50g nuci macinate
200g zahar
300g faina
3 oua
5 linguri ulei
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
25g margarina
50g ciocolata menaj
1 lingura apa
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul si compozitia iese ca o spuma.
Dam morcovii pe razatoare mica si apoi ii stoarcem bine in mana.
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, esenta de rom, morcovul ras si nucile macinate apoi adaugam amestecul de ou si 4 linguri de ulei si mestecam cu grija.
Va iesi un aluat moale si lipicios.
Intr-o tava rotunda, unsa  si tapetata cu faina turnam compozitia de prajitura si dam la cuptor pentru 30 min la foc potrivit.
Cand s-a racit turnam glazura de ciocolata peste prajitura.
Glazura o preparam astfel: punem un vas pe bain-marie si adaugam ciocolata de menaj, margarina, 1 lingura ulei, apa, zaharul praf si lasam la topit.Amestecam pana se omogenizeaza si lasam apoi cateva minute la racit. Turnam peste prajitura si dam la rece