sâmbătă, 6 aprilie 2013

Supa crema de cartofi cu morcovi de post




Avem nevoie de:

 o ceapa mare
3 morcovi potriviti
8 cartofi potriviti
supa de legume 
sare
piper
un varf cutit nucsoara
un varf lingurita turmeric (optional)
ulei

 Mod de preparare:

Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu o lingura vegeta (sau cub knorr) pentru a face o supa de legume rapida.
Tocam ceapa marunt, morcovii ii curatam si ii taiem bastonase mai groase, iar cartofii curatati se taie cuburi.
Intr-o alta oala punem la incins ulei (3-4 linguri) si calim putin ceapa, apoi adaugam morcovii si mai calim 2-3 minute cu ceapa. Adaugam 2-3 polonice de supa peste morcovi si lasam sa fiarba putin, apoi adaugam si cartofii si acoperim cu supa si adaugam putina sare pentru a da gust bun legumelor.
Cand legumele sunt fierte, se blenduiesc, iar daca crema este prea groasa se subtiaza cu supa ramasa. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si turmeric.
Se serveste cu crutoane cu turmeric si frunze de ceapa verde.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. arata tare bine. o s-o incerc si eu!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut si eu aseara fffoarte buna multumesc pentru reteta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca v-a placut...sa va fie de bine!

      Ștergere