duminică, 15 februarie 2015

Tarta de conopida

Avem nevoie de:

1 pachet aluat foietaj
500g conopida
1 fir praz (noi am pus o ceapa uscata)
300 g sunca
500 g branza dulce
150g telemea
3 oua
200g smantana
1 legatura marar
Sare
Piper

 Mod de preparare:

             Se spala conopida si se desface bucatele care se fierb 10min In apa cu sare apoi se scurge.
             Se rade telemeaua, se curata prazul (ceapa) si se toaca marunt. Se toaca si mararul iar sunca se taie cubulete. Intr-un castron se amesteca branza dulce cu ouale, smantana, telemeaua, mararul sara si piperul.  Se unge o tava de tarta cu ulei si se pune aluatul tapetand bine pe margini. Se toarna umplutura de branza, apoi se repartizeaza bucatele de conopida si felii de sunca pe toat asuprafata. Se da tava la cuptor 40min la foc mijlociu. 
            Se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu