duminică, 21 noiembrie 2010

Merluciu cu sos tomat


Se pare ca aceasta este postarea cu numarul 100 de pe acest blog. Sincer nici nu stiu cand a trecut timpul :) Imi doresc sa  activez cat mai mult timp cu acest blog si sa dau cateva idei de mancare pentru gospodine si, de ce nu si gospogini :)
Pentru ca tot e dezlegare la peste am zis sa incerc o reteta si sa vad ce iese....si a iesit ceva chiar bun :))

 Avem nevoie de:

3 trunchi de merluciu
2 linguri bulion
5 catei usturoi
1 ceapa
3 linguri ulei
1 lingura zahar
busuioc
cimbru
oregano
o foaie dafin
sare
piper
putina apa

Mod de preparare:

Merluciul se spala, se curata si se taie in bucati in functie de marimea lui. Se condimenteaza cu sare si se pune intr-un vas de yena.
Bulionul il amestecam cu apa pentru a se subtia, apoi adaugam uleiul, usturoiul pisat inainte, sare si piper.
Ceapa se curata si se taie felii care apoi se pun peste peste. Turnam deasupra sosul tomat si presaram verdeata (busuioc, cimbru, oregano) si dam la cuptor, la foc mediu spre mare, 25-30 minute.

Pofta buna!

2 comentarii: