Prajitura de post cu mere si rahat
Avem nevoie de:
pentru foi:
1 cana zahar
1 cana apa
1 cana ulei
4 1/2 faina
1 varf cutit bicarbonat
crema 1:
1,5 kg mere
1 cana zahar
50 g margarina
crema 2:
300g rahat
1 pachet margarina
zama de la o lamaie
glazura:
50g margarina
3 linguri apa
3 linguri cacao
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Pentru foi: Se pune zaharul sa se topeasca, la foc mic, si cand e caramelizat se adauga apa si se lasa la fiert pana se dizolva zaharul.
Lasam zeama de zahar sa se raceasca, apoi adaugam uleiul, faina si bicarbonatul. Din aluatul obtinut se fac 3 foi pe care le coacem pe fundul tavii pentru 20 minute la foc mediu.
Crema 1: se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se calesc aproximativ 5 minute. Adaugam apoi margarina si zaharul si le mai calim pentru inca 5 minute.
Crema 2: Se da rahatul prin masina de tocat apoi se amesteca bine si zeama de lamaie. Dati prin masina de tocat si jumatate de lamaie.
Glazura: Se topeste margarina, apoi se adauga apa, cacaua si zaharul si se lasa sa dea 2-3 clocote.
Se monteaza prajitura punand o foaie, apoi un strat cu mere, alta foaie, un strat de crema de rahat, foaie si glazura iar apoi dam la rece pana a doua zi.
Sursa: revista "Practic in bucatarie"
Miam, ce bine arata:)
RăspundețiȘtergerearata foarte bine,nici nu zici ca e prajitura cu mere!te puup,o seara faina!
RăspundețiȘtergereNu ai copt foile pe fundul tavii? Nu inteleg de ce au formele astea...
RăspundețiȘtergereCat despre prajitura, crema aia de rahat trebuie sa fie o nebunie.
nu se observa merele si ai impresia ca este budinca, dar este foarte buna....
RăspundețiȘtergere@ liana10
RăspundețiȘtergerefoile sunt coapte pe fundul tavii exact cum am scris si in reteta.....iar crema de rahat chiar este o nebunie :D
Arata bine.Aviz celor care tin post.Poate si noi macar vinerea. :)
RăspundețiȘtergere