marți, 13 septembrie 2011

Tarta cu gem si fructe



Avem nevoie de: 

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 borcan gem (eu am avut de caise)
fructe proaspete (eu am folosit prune si struguri)
un plic gelatina rosie pentru tarte
200ml apa
1 lingurita cacao

Mod de preparare:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Se adauga galbenusurile pe rand si se incorporeaza usor faina. 



Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, dar se mai lasa 2 linguri de compositie pe care o vom amesteca cu cacao si apoi turnam peste compozitia deja pusa in tava. Va iesi un blat marmorat :)


Tava se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Dupa ce trece testul scobitorii si scoate tava din cuptor, se rastoarna tarta pe un platou si se lasa la racit.
Se unge tarta cu gem si se presara fructele proaspete deasupra.

Gelatina o pregatim dupa instructiunile de pe pachet si o turnam peste tarta.
Se lasa deoparte 2-3 ore.


2 comentarii: