joi, 24 martie 2011

Ciupercute umplute cu legume


Avem nevoie de:
ciuperci
legume mexicane (morcov, mazare, porumb, fasole verde)
o ceapa
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Se curata ciupercile si se scot piciorusele. 
Curatam ceapa si o tocam marunt. tocam si piciorusele ciupercutelor.
Punem la fiert legumele mexicane.
Calim in putin ulei ceapa, apoi adaugam piciorusele ciupercilor si legumele fierte. Condimentam cu sare si piper.
Cu compozitia pregatita umplem palariile ciupercilor si dam la cuptor 10 minute.

***Ar fi o reteta foarte buna pentru post, dar eu am servit-o cu un sos de smantana amestecat cu praf de usturoi si patrunjel.

miercuri, 16 martie 2011

Cartofi cu sos de vin la cuptor


Avem nevoie de:  

10 cartofi mari
5 catei usturoi
o canita vin rosu
200 ml suc de rosii
1 canita mic apa
sare
piper
patrunjel uscat

Mod de preparare:

Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem sferturi si ii asezam intr-o tava de cuptor.
Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat in prealabil.
Se pune amestecul pe foc si il lasam sa dea 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofii condimentati cu sare, piper si patrunjelul uscat.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. 
Ii serviti alaturi do salata de varza murata.

*** Reteta este de pe site-ul  bucataras.ro

sâmbătă, 5 martie 2011

"Arici" de ciocolata





Acest tortulet este facut de mama mea ca si ceva dulce pentru 1-8 martie. A fost foarte bun ..


Avem nevoie de:

200g biscuiti simpli
150g nuca macinata
100g zahar pudra
100g unt
3 linguri cacao

pentru ornat:
150g unt
250g ciocolata neagra
creioane pentru decor din glazura de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

Se dau biscuitii prin masina de tocat si se amesteca cu nuca macinata, zaharul pudra, untul si cacao, pana se obtine un aluat uniform pe care il lasam la rece 15 minute.
Se modeleaza apoi aluatul intr-o forma ovala, cu un capat tuguiat, care sa semene cu un arici.
Separat se topeste ciocolata neagra pe baie de aburi, si apoi se freaca cu 50g unt si apoi un scert din copozitie se toarna peste arici, imbracandu-l bine. 
Se face imediat chipul ariciului cu acele creioane de decor.
Ciocolata ramasa se mixeaza cu 100g unt si apoi o introducem intr-o punga pe care o taiem intr-un colt. cu ajutorul acesteia facem tepii ariciului.
Se lasa la rece 4-5 ore ca sa se intareasca.

***sursa: revista Click! Pofta buna