marți, 26 iulie 2011

Fursecuri cu ciocolata de post


Reteta aceasta am facut acum cateva luni dar am uitat sa o postez si acuma am dat peste ea.... 

Avem nevoie de: 

250g faina
150g zahar pudra
125g unt/margarina
1 lingurita bicarbonat
1 esenta de rom
100g ciocolata maruntita

Mod de preparare:

Se adauga intr-un castron ingredientele in urmatoarea ordine: untul, zaharul, bicarbonatul, esenta de rom, faina, ciocolata si se framanta.
Din aluatul rezultat se fac fursecurile. Se fac mingiute micute dupa care se preseaza in podul palmei. Se aseaza in tava, pe o foaie de copt, lasand distnta intre ele. 
Se da la cuptorul incins (200 grade C) pentru 10-15min.

Salata de porumb


Avem nevoie de:

porumb din conserva
sunca
branza/cascaval
smantana/maioneza
sare
piper

Mod de preparare:

Se amesteca porumbul cu sunca taiata feliute mici si branza taiata cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga smantana sau maioneza.

Pofta buna! 

Rosii si dovlecei pane


Avem nevoie de:

rosii
dovlecei
oua
sare
piper
nicsoara
faina 
pesmet
ulei

Mod de preparare:

Cantitatile sunt in functie de numarul de persoane si cat vreti sa preparati.
Se curata dovleceii si se taie de 1 cm grosime, se dau cu sare si se lasa 15 min. Rosiile le spalam si apoi le taiem rondele tot de 1cm grosime pe care le dam cu sare pe ambele parti si le lasam 15 min.
Dupa acest timp in care dovlecii au lasat zeama, ii spalam sub un jet de apa si apoi ii punem la scurs. Rosiile le lasam asa.
Batem ouale cu sare piper si nucsoara macinata dupa gust.
Dam feliile de dovlecei prin faina, ou batut, pesmet si apoi prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Acelasi lucru il facem si cu rosiile.
Sunt buni atat calzi cat si reci.....Noi am servit cu sos de usturoi.
Pofta Buna!

duminică, 10 iulie 2011

Budinca de legume

Avem nevoie de:

1 gulie
5 cartofi
1 ceapa
2 oua
2 linguri smantana
branza (cascaval)
sare
piper
boia dulce/iute
ulei

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si se caleste in ulei incins pana devine sticloasa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute .


Cartofii si gulia se curata si se dau separat pe razatoarea mare.
Se amesteca apoi cartofii rasi cu ceapa prajita si uleiul de la ceapa.
Intr-un vas de yena uns cu margarina se aseaza primul strat de cartofi amestecati cu seapa, apoi se aseaza branza rasa, urmatorul strat va fi de gulie rasa. Peste toate acestea se toarna ouale batute cu smantana si condimentate, iar apoi inca un strat de brazanza rasa.
Se da la cuptor pana se fac cartofii.
Se serveste cu sos de rosii.

marți, 5 iulie 2011

Salata de vinete


Avem nevoie de: 

1 vanata mai maricica
1 ceapa
maioneza
sare
piper


Mod de preparare:

Vanata se coace,in cuptor (intepata in prealabil cu furculita) sau pe aragaz, apoi se curata si se lasa la scurs pana se raceste.
Cand s-a racit o tocam marunt marunt....Ceapa o tocam fin si o adaugam peste vanata. Amestecam bine, adaugam maioneza, si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna!