miercuri, 28 septembrie 2011

Rulada de oua


Avem nevoie de: 

2 oua
4 felii salam
branza de vaci
smantana
boia iute
patrunjel sau marar uscat
sare
piper

Mod de preparare:

Un ou se bate cu sare si piper , adaugand si patrunjelul sau mararul dupa preferinta si toarna intr-o tigaie incinsa pe care o prajim pe ambele parti.
Celalalt ou il batem cu sare si boia iute apoi il prajim pe ambele parti.
Feliile de salam le prajim putin, iar branza o amestecam cu smantana.

Urmeaza sa facem rulada.......Pe o folie de plasic punem una dintre omlete asezam feliile de salam, apoi asezam cea de-a doua omleta in mijlocul careia punem branzica cu smantana si 2 feliute de ardei gras daca avem. Rulam omletele cu grija si lasam cateva minute la racit. 
Noi am servit cu cartofi la cuptor, condimentati cu toate mirodeniile din casa si lasati la cuptor intr-un vas cu putina apa si ulei aproximativ 40 min.

Pofta Buna!

vineri, 23 septembrie 2011

Tort Amandina


Aceasta reteta nu o voi detalia deoarece o veti gasi in Bucataria Mariei, unde veti gasi si alte retete delicioase.
Vroiam sa fac un tort de ziua mamei mele si stiind cat de mult ii plac mini amandinele, am zis sa incerc tortul amandina si nu regret. A fost foarte apreciat asa ca il voi mai prepara cu siguranta.


marți, 13 septembrie 2011

Tarta cu gem si fructe



Avem nevoie de: 

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 borcan gem (eu am avut de caise)
fructe proaspete (eu am folosit prune si struguri)
un plic gelatina rosie pentru tarte
200ml apa
1 lingurita cacao

Mod de preparare:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul .
Se adauga galbenusurile pe rand si se incorporeaza usor faina. 



Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, dar se mai lasa 2 linguri de compositie pe care o vom amesteca cu cacao si apoi turnam peste compozitia deja pusa in tava. Va iesi un blat marmorat :)


Tava se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Dupa ce trece testul scobitorii si scoate tava din cuptor, se rastoarna tarta pe un platou si se lasa la racit.
Se unge tarta cu gem si se presara fructele proaspete deasupra.

Gelatina o pregatim dupa instructiunile de pe pachet si o turnam peste tarta.
Se lasa deoparte 2-3 ore.