marți, 6 martie 2012

Chiftele cu cartofi si orez de post



Avem nevoie de: 

7 cartofi potriviti
1 ceapa mijlocie
3 linguri orez
sare
piper
vegeta (optional)
faina
4-5 catei usturoi 
 ulei 
pesmet

Mod de preparare:

Punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja, iar orezul il fierbem in apa cu mirodenii (sau vegeta).
Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii dam pe razatoare apoi ii amestecam cu orezul fiert si scurs, ceapa data pe razatoare mica, usturoiul pisat, sare, piper si faina atat cat e nevoie pentru a se putea lucra cu aceasta compozitie.

Facem apoi bilute cu ajutorul mainilor umezite in prealabil, apoi le aplatizam si dam prin pesmet si prajim pe ambele parti in ulei incins.


Se servesc de preferinta cu mustar Crenvurstila. Sunt o bunatate!

Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Multumesc de reteta! Usor de preparat chiar si de o novice in bucatarie ca mine. O primavara senina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere geta si te mai astept. O primavara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miam...deci ai castigat floarea,sa inteleg? felicitari!:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu conteaza iubita,tu sa fi sanatoasa,ca mai sunt concursuri,iar noi o sa te sustinem mereu:*

    RăspundețiȘtergere
  5. asa este...multumesc pentru sustinere :*:*

    RăspundețiȘtergere