Prajitura cu crema de lamaie
M-am gandit sa fac aceasta prajitura pentru Revelionul 2013, numai buna dupa atatea mancaruri grase. O puteti face cat de acrisoara doriti, cu mai multa sau mai putina zeama de lamaie.
Avem nevoie de:
pentru foi
450g faina
2 oua
5 linguri apa rece
5 linguri ulei
1 1/2 praf de copt (sau amoniac)
100 g zahar
otet
un varf de cutit de sare
pentru crema
1/2 l lapte
1 pachet unt
300 g zahar
4 linguri faina
1 lamaie
Mod de preparare:
Pentru inceput amestecam ouale, zaharul, sarea, apa rece, uleiul, faina si amoniacul stins in otet si framantam pana iese un aluat elastic. Impartim apoi aluatul in 3 parti egale din care formam 3 foi pe care apoi le vom coace pe dosul tavii, timp de 10 minute la foc mediu spre mare.
Dupa ce sunt gate cele 3 foi ne apucam de crema.
Amestecam faina cu zaharul si apoi turnam laptele incet amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat punem pe foc la fiert si amestecam din cand in cand iar cand incepe sa se ingroase amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita. Dupa ce s-a ingrosat lasam putin la racit si apoi adaugam untul amestecand pana se incorporeaza tot, jumatate din coaja rasa de la lamaie si zeama de la o lamaie si amestecam....Eu am pus zeama de la o lamaie si nu a iesit crema acra, chiar ar mai fi mers putina zeama, dar fiecare pune dupa preferinta.
Umplem apoi foile cu crema de lamaie, apoi facem o glazura dupa preferita si dam la rece.
Pofta buna si An nou fericit va doresc!
Sa ne auzim cu bine in 2013!
cred ca iese super bun ;)
RăspundețiȘtergere