luni, 19 martie 2012

Concurs Crenvurstila


 Luna aceasta organizez un concurs cu sprijinul sponsorului nostru Crenvurstila.
 Mustarul produs de Crenvurstila este cunoscut pe piata romaneasca din anul 1994.
 Crenvurstila este un brand produs de Ferma Honigberg, firma cu capital 100 % romanesc ce promoveaza produsele naturale realizate traditional.
Produse Crenvurstila sunt intr-o gama variata pentru a satisface toate gusturile.

Regulile concursului:

              1) Sa dati like paginilor de Facebook Crenvurstila si Bucatarie usoara.
              2) Sa lasati un comentariu la aceasta postare cu 1 produs preferat dintre sortimentele Crenvurstila (si link catre produsul preferat) si  numele vostru.
              3) Sa distribuiti pe pagina voastra aceasta postare cu mentiunea "Concurs Crenvurstila".

Durata concursului: 19 martie 2012 - 9 aprilie 2012

Premiul consta in 4 borcane de mustar din gama "Gourmet" - Mustar cu boabe intregi (230g) , Mustar picant cu boabe intregi (230g), Mustar cu marar si hrean (230g) si Mustar cu tarhon (230g) 


Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti cu ajutorul programului random.org.

miercuri, 14 martie 2012

Bruschete usturoiate


Avem nevoie de: 

 felii paine
 catei usturoi 
margarina
sare
ulei

Mod de preparare:

Se curata usturoiul si apoi se striveste cu mana si se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura ulei. Se condimenteaza cu sare si se se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti.
Painea se prajeste in prajitor sau in cuptor, apoi se unge cu margarina (sau unt daca nu tineti post), se presara usturoiul pe care il tocam dupa ce s-a rumenit, apoi picuram ulei de la usturoiul prajit peste paine si presaram boia sau vegeta de ardei. 
Se servesc calde si sunt foarte gustoase.


*** Ideea de reteta o am de la Inna, care face numai mancaruri bune.

marți, 6 martie 2012

Chiftele cu cartofi si orez de post



Avem nevoie de: 

7 cartofi potriviti
1 ceapa mijlocie
3 linguri orez
sare
piper
vegeta (optional)
faina
4-5 catei usturoi 
 ulei 
pesmet

Mod de preparare:

Punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja, iar orezul il fierbem in apa cu mirodenii (sau vegeta).
Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii dam pe razatoare apoi ii amestecam cu orezul fiert si scurs, ceapa data pe razatoare mica, usturoiul pisat, sare, piper si faina atat cat e nevoie pentru a se putea lucra cu aceasta compozitie.

Facem apoi bilute cu ajutorul mainilor umezite in prealabil, apoi le aplatizam si dam prin pesmet si prajim pe ambele parti in ulei incins.


Se servesc de preferinta cu mustar Crenvurstila. Sunt o bunatate!

Pofta buna!