Cartofi cu turmeric
Avem nevoie de:
cartofi
o ceapa
jumate lingurita turmeric
patrunjel
sare
piper
ulei
ardei iuti tocati (optional)
Mod de preparare:
Curatati cartofii de coaja, ii spalati apoi ii taiati in 4 sau 6, in functie de marime si ii puneti intr-un vas de yena.
Curatati ceapa pe care apoi o taiati julien.
Intr-o tigaie incingeti putin ulei si adaugati turmericul, amestecati repede si imediat adaugati ceapa si caliti pana devine sticloasa. Adaugati si un praf de sare.
Peste carofi turnati putin ulei, sare, piper, patrunjel uscat (marar daca aveti) , apoi adaugati ceapa calita si ardeii iuti si amestecati usor. Turnati si putina apa peste cartofi, apoi acoperiti cu un capac de yena si dati la cuptor pana cartofii devin moi...asta depinde de cuptorul fiecaruia si de puterea gazului pentru ca eu uneori am lasat 40 de minute iar alteori mai mult de o ora :)
Se pot servi alaturi de chiftele cum am avut noi, fripturica, sauorice altceva doriti.
Sunt buni atat calzi cat si reci.
Pofta buna!
*** Multumesc Paulei pentru turmeric si cu siguranta vor mai urma cateva retete cu acest condiment minutat, foarte benefic pentru sanatate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu