miercuri, 8 septembrie 2010

Suc de rosii



Avem nevoie de: 

10 kg rosii
sare

Mod de preparare:

Rosiile se spala, se curata de cotor si se dau pe masina de rosii sau prin storcator (dar recomand masina ca sa stoarca mai bine toata rosia).
Sucul rosiilor se pune intr-o oala, se condimenteaza cu sare si apoi se da la fiert aproximativ o ora.
Sticlele in care se va pune sucul se tin in cuptorul incalzit.
Cand e gata sucul fierbinte, se toarna in sticlele calde, se inchid bine si apoi se acopera cu paturi si se lasa sa se raceasca incet.


2 comentarii:

  1. esti grozava! inainte vreme faceam tot felul de conserve,mai putin astea de rosi ca erau pe toate rafturile.la pretul din pietele bucurestene,e curata sinucidere financiara sa le faci.bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am gasit rosi ieftine aici in brasov....parca 2 lei am dat pe kg asa ca a meritat sa iau 10kg ...e mult mai sanatos cel facut in casa decat cel cumparat

    RăspundețiȘtergere