duminică, 31 octombrie 2010

Piure colorat


Avem nevoie de:

cartofi
morcov
sare
piper
ceapa

Mod de preparare:

Cartofii se curata si se taie cubulete ca pentru piure si se pun la fiert in apa cu sare.
Intre timp, se curata ceapa si se taie marunt.
Se curata si morcovul si se da pe razatoarea mare.
Ceapa o calim in putin ulei pentru aproximativ 5 minute sau pana cand se inmoaie usor apoi adaugati si morcovul ras. Se adauga un pahar de apa si se lasa la fiert.
Din cartofii fierti si scursi faceti un piure in care puteti pune putin unt sau lapte.
Inglobati amestecul de ceapa cu morcov fiert si scurs, peste piure si potriviti de sare si piper.
Se poate folosi ca si garnitura alaturi de orice fel de carne alaturi cu o salata de sezon.

Pofta Buna!

4 comentarii:

  1. foarte bun piureul tau.l-am incercat !

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat!ii faceam fetei cand era mai mititica!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca ti-a placut pansy....e o alternativa foarte buna la clasicul piure :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca este un piureu bun,faceam cind eram mai tinara si gateam mai des!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere