sâmbătă, 11 decembrie 2010

Chiftele de legume


Avem nevoie de:

3 cartofi maricei
1 mana de legume mexicane (nu stiu cate grame sa fi pus)
paine
ceapa
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, iar atunci cand sunt gata se curata si se paseaza.
Legumele se fierb si apoi se paseaza si ele peste cartofi.
Ceapa se toaca marunt si apoi o calim in putin ulei si punem peste cartofi.
Amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper si formam bilute mici.
Feliile de paine le inmuiem in apa si apoi stoarcem painea intre palme fara a strica forma feliei. Pe fiecare felie punem cate o biluta si o imbracam in acea felie.
Fiecare bulgare format se va praji apoi in ulei incins pana se rumeneste.



***Ideea am preluat-o de aici
Sincer sunt foarte bune aceste chiftele. Crocante la exterior si moi la interior.

Pofta Buna!

3 comentarii:

  1. Foarte satioase chiftelele de legume!
    Eu as fi ornat cu un "trandafir" din morcov sau sfecla ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu m-am gandit la altfel de ornament, dar eram cu musafirii pe cap si daca mai stateam mult nu mai aveam ce fotografia :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit alaturi de cei dragi.Multa sanatate, noroc , fericire si iubire in Noul An.

    RăspundețiȘtergere