Chiftele de legume
Avem nevoie de:
3 cartofi maricei
1 mana de legume mexicane (nu stiu cate grame sa fi pus)
paine
ceapa
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, iar atunci cand sunt gata se curata si se paseaza.
Legumele se fierb si apoi se paseaza si ele peste cartofi.
Ceapa se toaca marunt si apoi o calim in putin ulei si punem peste cartofi.
Amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper si formam bilute mici.
Feliile de paine le inmuiem in apa si apoi stoarcem painea intre palme fara a strica forma feliei. Pe fiecare felie punem cate o biluta si o imbracam in acea felie.
Fiecare bulgare format se va praji apoi in ulei incins pana se rumeneste.
***Ideea am preluat-o de aici .
Sincer sunt foarte bune aceste chiftele. Crocante la exterior si moi la interior.
Pofta Buna!
Foarte satioase chiftelele de legume!
RăspundețiȘtergereEu as fi ornat cu un "trandafir" din morcov sau sfecla ;-)
si eu m-am gandit la altfel de ornament, dar eram cu musafirii pe cap si daca mai stateam mult nu mai aveam ce fotografia :))
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi.Multa sanatate, noroc , fericire si iubire in Noul An.
RăspundețiȘtergere