duminică, 26 decembrie 2010

Turta dulce


Avem nevoie de: 

350g miere
100g zahar
100g unt
1 ou
coaja rasa de a o lamaie
1 lingura cacao
1/2 lingurita cacao
3 cuisoare
nucsoara
cardamon
coriandru
1 lingurita bicarbonat de amoniu
500g faina
100ml lapte
apa
sare

Mod de preparare:

Se incalzeste mierea cu zaharul si untul la foc mediu, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se transfera totul intr-un castron si se lasa sa se aceasca.
Se adauga oul, coaja de lamaie, cacaoa, condimentele. 
Se dizolva bicarbonatul de amoniu in putina apa si se amesteca cu faina si laptele apoi restul ingredientelor. Compozitai se framanta pana devine un aluat neted si uniform. Se inveleste cu o folie de plastic si se lasa la odihnit 2 zile al temperatura camerei.
Apoi se intinde si se taie in formele dorite si se coace in cuptor timp de 15-20 minute.
Cand sunt reci se orneaza cu glazura dupa preferinta.


2 comentarii:

  1. SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU PLIN DE DORINTE IMPLINITE ! AL MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru urari. Sa aveti si voi un An Nou cat mai frumos!

    RăspundețiȘtergere