marți, 28 septembrie 2010

Chips din lipie


Am gasit acesta reteta la Amalia si mi-a placut foarte mult......dupa ce am mancat aceste chipsuri am promis ca nu voi mai cumpara in veci chipsuri din comert pline de E-uri :)

Avem nevoie de:
lipie
boia iute/dulce (eu am pus dulce)
piper
sare mare
ulei

Mod de preparare:

Se unge lipia cu putin ulei, apoi se condimenteaza cu boia, piper si sare.
Se pune intr-o tava neunsa si se da la cuptoe cam 5 minute, sau pana devin crocante.
Eu le-am mancat simple, dar merg si cu ketchup si alte sosuri.

vineri, 24 septembrie 2010

Concurs

Particip si eu cu reteta Suc de rosii la concursul realiza de cei de la decoblog si am nevoie de un vot.
Daca aveti timp puteti sa ma votati si pe mine?
Puteti vota aici pentru reteta "suc de rosii".

Va multumesc ...pupici multi!

luni, 20 septembrie 2010

Cuburi de mamaliga


Avem nevoie de: 

resturi de mamaliga
cimbru uscat
ulei
piper

Mod de preparare:

Mamaliga ramasase taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. 
Se condimenteaza cu cimbru si piper, se mai lasa 2 minute pe foc si apoi se pun pe hartie absorbanta.
Merg foarte bine atunci cand vreti sa rontaiti ceva :)

***Ideea o am de aici .

vineri, 17 septembrie 2010

Gustari calde



Avem nevoie de:

felii de paine
unt
salam sau parizer
branza sau cascaval
suc de rosii

Mod de preparare:

Ungem feliile de paine cu unt, punem deasupra salamul si branza si apoi dam la cuptor aproximativ 5-7 minute.
Se servesc cu suc de rosii deasupra.

miercuri, 8 septembrie 2010

Suc de rosii



Avem nevoie de: 

10 kg rosii
sare

Mod de preparare:

Rosiile se spala, se curata de cotor si se dau pe masina de rosii sau prin storcator (dar recomand masina ca sa stoarca mai bine toata rosia).
Sucul rosiilor se pune intr-o oala, se condimenteaza cu sare si apoi se da la fiert aproximativ o ora.
Sticlele in care se va pune sucul se tin in cuptorul incalzit.
Cand e gata sucul fierbinte, se toarna in sticlele calde, se inchid bine si apoi se acopera cu paturi si se lasa sa se raceasca incet.


luni, 6 septembrie 2010

Sufleu de dovlecei


Avem nevoie de:

dovlecei
branza (cas)
2 oua
2 linguri smantana
sare
piper
ulei
1 lingura  faina

Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja si de seminte (daca e batran cum au fost ai mei) si se taie felii subtiri.
Intr-un vas adanc se amesteca ouale cu smantana, faina, sare, piper si putina apa/lapte daca este prea groasa, apoi se amesteca cu feliile de dovlecei pana acestia se ung bine cu acest sos.
Se unge un vas de yena cu ulei si se toarna dovlecei care ii vom presa bine in vas. 
Peste dovlecei se pune branza rasa si se dau la cuptor pana se rumenesc.