duminică, 31 octombrie 2010

Piure colorat


Avem nevoie de:

cartofi
morcov
sare
piper
ceapa

Mod de preparare:

Cartofii se curata si se taie cubulete ca pentru piure si se pun la fiert in apa cu sare.
Intre timp, se curata ceapa si se taie marunt.
Se curata si morcovul si se da pe razatoarea mare.
Ceapa o calim in putin ulei pentru aproximativ 5 minute sau pana cand se inmoaie usor apoi adaugati si morcovul ras. Se adauga un pahar de apa si se lasa la fiert.
Din cartofii fierti si scursi faceti un piure in care puteti pune putin unt sau lapte.
Inglobati amestecul de ceapa cu morcov fiert si scurs, peste piure si potriviti de sare si piper.
Se poate folosi ca si garnitura alaturi de orice fel de carne alaturi cu o salata de sezon.

Pofta Buna!

luni, 25 octombrie 2010

Nuci si usturoi

Ei..copiii mosului , baba suna prea "ridat" :) , a venit si toamna, si asa cum ii sta bine unei toamna respecabile nu a venit cu mana goala si cu vantul batandu-i prin traista gaurita ci cu desaga pliiin de bucurii. O fi ruda cu Mos Craciun? Vreo verisoara de grad mare?
Intrarea spectaculoasa in blogosfera si-a facut impreuna cu un mare dovlec ,direct pe blogul Mihaelei. Nu, nu avea caleasca dintr-un dovleac si paj un soricel :)

Acolo s-a pus intaia oara tara la cale, gospodine din toata zarile s-au intrecut in prepararea lui (dovleacului nedevenit caleasca) Retete care de care mai gustoase, poze care de care mai frumoase.
http://mihaelapd.blogspot.com/2010/10/s-sunat-adunarea-la-dulce-romanie-sweet.html

Toamnei i-a placut la nebunie asa ca a zis ca mai sta prin Dulcea Romanie din blogosfera ,asa ca de data asta a pus la cale o provocare dubla . E pusa pe sotii :) Si-a desfacut traista si...a scos la lumina un pumn de nuci si...altul de usturoi :) doar vine Santandrei si nu puteam uita tocmai de usturoi :)
Sub sloganul proletar :P zic sa punem de o revolta:)

So, bucatarese din toate colturile uniti-va :)

Regulamentul provocarii e cel stabilit de Mihaela s-au schimbam doar datele :)

Cei ce doresc ,cu blog sau fara blog, in perioada stabilita vor posta pe blogul propriu retete cu ingredientele provocarii. Cei ce nu au blog imi pot trimite mie reteta si o voi posta eu pe blog diferenta e ca ei nu vor putea duce provocarea mai departe decat daca nu sunt prinsi atata de mirajul blogosferei incat sa isi faca un blog intre timp :)

Luna provocarii o vom imparti oarecum in doua perioade:
26.10 -31.10 perioada de rasculare: va trebui imprastiat zvonul ca toata lumea sa stie si cei ce doresc sa si participe
01.11-22.11-simfonia oalelor pe plita : din toate colturile blogosferei ne vor cuprinde si invalui aromele bucatelor alese :nuci, usturoi si restul..imaginatie :)
23.11-25.11 -va fi aleasa gazda provocarii lunii decembrie.

Deci dupa o perioada de gandire si rasfoit caietelul cu retete , trecem frumos la treaba. In perioada 1.11-22.11 fiecare va publica pe blogul propriu reteta trimitandu-i Boscodinei linkul spre ea si o poza a retetei , lata de 300 de pixeli.( email: corespondenta3@gmail.com)

Linkurile si pozele vor fi toate publicate , iar pana pe 25.11 va fi ales blogul ce va gazdui provocarea lunii decembrie".
Conditiile provocarii puse de Mihaela:
1. in alegerea ingredientului sau temei noii luni se va face tinand cont de idee initiala "Dulcea Romania" ( se vor folosi doar ingrediente romanesti sau teme specific romanesti )
2. Noua provocare va trebui sa aminteasca provocarea lunii de dinainte.
3.De la mine :)Sunt acceptate cu aceeasi placere si retete cu doar unul dintre ingrediente :) daca nu reusiti si nu reusiti si sa imprieteniti nucile cu usturoiul si cu toate astea vreti sa "tineti piept" provocarii va asteptam tot aici :)
Nuci si usturoi...foc in soba si sub oale ...mirosuri si arome ...spor la treaba !! :)

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Shaorma


Avem nevoie de: 

lipii libaneze
cartofi prajiti
piept de pui prajit
salata de varza cu morcov
maioneza
mujdei de usturoi
castraveti murati
gogosari murati
ceapa taiata feliute subtiri
Mod de preparare:

Se incalzeste lipia intr-o tigaie sau la microunde si apoi se unge cu mujdei de usturoi , peste care se adauga cartofi prajiti, fasii din pieptul de pui prajit, salata de varza, ceapataiata subtire, castravetii si gogosarii murati. 
Se trece partea de jos peste ingrediente apoi se rasuceste formand un cornet.

Mie imi place mult sa-mi fac shaorma acasa pentru ca stiu sigur ce contine :D
Pofta buna!




duminică, 17 octombrie 2010

Sote...de criza



Avem nevoie de:

morcovi
mezeluri (eu am avut parizer)
ceapa
gogosar
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam morcovul si il taiem fasii apoi il punem la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.
In alta tigaie calim ceapa taiata julien la care adaugam si gogosarul taiat feliute si bucati de parizer (in cazul meu). Le condimentam cu sare si piper si le mai lasam putin pe foc ca sa se patrunda aromele.
Cand sunt fierti morcovii ii scurgem si ii mai condimentam putin cu sare si piper apoi asezam pe farfurie.
Langa morcovi adaugam si amestecul preparat inainte si servim calzi.

Pofta Buna!

***Cantitatile sunt in functie de numarul de persoane.

vineri, 15 octombrie 2010

Premiu pansy

Pansy draga, iti multumesc mult pentru premiul acordat...sunt foarte dragute
Scuze ca le-am luat cu intarziere dar am fost cam ocupata in ultimul timp ;)
iti multumesc inca odata ca te-ai gandit la mine....te imbratisez si te pupacesc :*:*:*









duminică, 10 octombrie 2010

Carte bucate "365 retete afrodiziace"


Am primit zilele trecuta cartea "365 retete afrodiziace" castigata la concursul organizat de Bucatarul maniac si am ochit deja cateva retete......multe dintre ele le stiam, dar nu ma gandeam ca ar fi si afrodiziace, dar am ajuns la concluzia ca orice manacare gatita cu multa dragoste ajunge sa fie afrodiziaca :)
 Ii multumesc bucatarului, dar si celor de la MeteorPress pentru premiu si la cat mai multe carti si retete interesante :*

 

duminică, 3 octombrie 2010

Sandwich cu omleta


Avem nevoie de: 

oua
mezeluri (salam, sunca, etc)
ardei rosu
branza
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Taiem mezelurile cubulete  sau fasiute, taiem cateva feliute si de ardei rosu sau gogosar si le punem impreuna la calit in putin ulei.
Cat se caleste carnita si ardeiul , batem ouale , apoi le condimentam cu sare si piper (sau ce alte condimente doriti) si le turnam in tigaie peste amestecul calit.
Intoarcem omleta pe ambele parti ca sa se faca, iar apoi o punem pe o felie de paine, peste care presaram si putina branza rasa. acoperim cu cea de-a doua felie de paine ....si gata sandwich-ul.