joi, 30 decembrie 2010

La multi ani 2011!





Va doresc ca anul 2011 sa va aduca numai fericire, iubire, sanatate, intelegere, sa fie mai bun decat anul ce a trecut si sa ne reauzim cu bine. Pupici dulci !
LA MULTI ANI!!!!

duminică, 26 decembrie 2010

Turta dulce


Avem nevoie de: 

350g miere
100g zahar
100g unt
1 ou
coaja rasa de a o lamaie
1 lingura cacao
1/2 lingurita cacao
3 cuisoare
nucsoara
cardamon
coriandru
1 lingurita bicarbonat de amoniu
500g faina
100ml lapte
apa
sare

Mod de preparare:

Se incalzeste mierea cu zaharul si untul la foc mediu, amestecand continuu pana se topeste zaharul. Se transfera totul intr-un castron si se lasa sa se aceasca.
Se adauga oul, coaja de lamaie, cacaoa, condimentele. 
Se dizolva bicarbonatul de amoniu in putina apa si se amesteca cu faina si laptele apoi restul ingredientelor. Compozitai se framanta pana devine un aluat neted si uniform. Se inveleste cu o folie de plastic si se lasa la odihnit 2 zile al temperatura camerei.
Apoi se intinde si se taie in formele dorite si se coace in cuptor timp de 15-20 minute.
Cand sunt reci se orneaza cu glazura dupa preferinta.


vineri, 24 decembrie 2010

Craciun Fericit!


Miracolul Craciunului exista in fiecare dintre noi...
Numai atunci suntem in stare sa zambim si celor care ne-au intors spatele, sa fim mai buni, mai milostivi, sa oferim cadouri din suflet si sa ne aducem aminte de cei care nu uita niciodata de noi.
CRACIUN FERICIT!

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Chiftele de legume


Avem nevoie de:

3 cartofi maricei
1 mana de legume mexicane (nu stiu cate grame sa fi pus)
paine
ceapa
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, iar atunci cand sunt gata se curata si se paseaza.
Legumele se fierb si apoi se paseaza si ele peste cartofi.
Ceapa se toaca marunt si apoi o calim in putin ulei si punem peste cartofi.
Amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper si formam bilute mici.
Feliile de paine le inmuiem in apa si apoi stoarcem painea intre palme fara a strica forma feliei. Pe fiecare felie punem cate o biluta si o imbracam in acea felie.
Fiecare bulgare format se va praji apoi in ulei incins pana se rumeneste.



***Ideea am preluat-o de aici
Sincer sunt foarte bune aceste chiftele. Crocante la exterior si moi la interior.

Pofta Buna!

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Sapun natural -nuci si usturoi


Am primit cadoul de la Alina, in urma concursului "nuci si usturoi" de pe blogul boscodinei si ii multumesc foarte mult pentru acest gest :*
Desii sapunul are ca ingrediente nuci si usturoi vreau sa spun ca miroase foarte foarte foarte bine.
M-am uitat pe blogul Alinei si am vazut ca are foarte multe sapunuri care, cu siguranta miros la fel de bine si care au foarte multe proprietati asupra corpului nostru.
Sincer inca nu l-am incercat ca miroase prea bine ca sa il consum asa repede, asa ca momentan imi parfumeaza camera :D
Multumesc inca odata Alina :*