marți, 30 martie 2010

Cartofi cu mustar la cuptor

Avem nevoie de:

cartofi
mustar
ulei
sare
piper
oregano
patrunjel
boia (iute sau dulce)
praf de usturoi


Mod de preparare:

Se curata cartofii apoi se taie in sferturi sau cuburi (dupa preferinta) si se pun intr-o tava.
Se face un sos din mustar, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel si praf de usturoi.
Sosul se va turna peste cartofi si se vor amesteca bine.
Peste cartofi se presara boia, apoi se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 ora si 20minute.
Dupa 40 minute se mai amesteca cartofii, iar dupa alte 30 se da folia la o parte pentru a se rumeni cartofii.
Se servesc cu smantana si muraturi.

*** Pentru a fi o reteta de post se renunta la smantana si se mananca doar cu muraturi.
*** Aceasta reteta este adaptata dupa reteta Innei (http://cebucatarim.blogspot.com/2010/03/cartofi-cu-mustar-la-cuptor.html)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu