sâmbătă, 6 martie 2010

Felii de cartofi la cuptor


Avem nevoie de:

8 cartofi
5 linguri ulei
1 lingura sare grunjoasa
300 ml smantana
3 catei usturoi

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul.
Se inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata.
Se pun pe o tava si se coc 1-1 ½ ora, pana s-au fragezit.
Se taie fiecare cartof in 4 bucati, pe lung. Se ung cu ulei, se presar cu sare si se dau din nou la cuptor (cu partea cu coaja in jos) inca 10 minute, pana se rumenesc.
Se piseaza usturoiul cu sare, se freaca cu ulei si apoi se adauga smantana.
Se servesc cartofii firbinti cu sosul de smantana deasupra.

2 comentarii:

  1. Uff ce pofta mi-ai facut de cartofi copti cu unt si sana... Cred ca o sa incerc si varianta ta cu usturoi...

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost prima data cand am incercat si eu si sunt chiar foarte buni!

    RăspundețiȘtergere