miercuri, 11 mai 2011

Fursecuri fine cu nuci


Aceasta reteta de fursecuri este luata de pe blogul Laurei Laurentiu si adaptata la ce aveam prin casa.
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de doamna Laura pe blogul dansei .
Vreau sa spun ca m-au atras fursecurile acestea din prima clipa in care le-am vazut si mi-au placut foarte, foarte mult......au avut un mare succes, terminandu-se imediat :) cu siguranta o sa le mai prepar.

Avem nevoie de: 

120 g margarina (in retata originala era unt)
80 g zahar
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat
150g faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt
100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
 dulceata (eu am folosit de visine)

Mod de preparare:
 
Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa.

Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus)


Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.

Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite.



In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.



4 comentarii:

  1. mmmm ce bune trebuie sa fie,nuca in prajituri pentru mine e cel mai pretios ingredient

    RăspundețiȘtergere
  2. Adorei a receita, devia estar muito saborosa. tenha um bom fim de semana. Abraços, Marta.

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta minunata! Bafta in concurs!

    RăspundețiȘtergere