luni, 6 iunie 2011

Tort "Padurea neagra"



Avem nevoie de: 

3 oua
250 g faina
300 g zahar
115 ml ulei
50 g cacao
225 ml lapte
1 1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 pliculet de zahar vanilat
1/4 lingurita sare
ulei si faina pentru tapetat forma
1 borcan compot de visine 
500 g frisca batuta

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C. 
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea
 Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm.  
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

Dupa ce se raceste blatul se taie in 3 felii egale pe orizontala. 
Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine
Se pune un strat de frisca si apoi se pun visinele din borcan, scurse in prealabil. Se procedeaza la fel cu urmatorul blat.
Punem ultima felie care se insiropeaza si apoi se orneaza cu friscadupa preferinta.
Se da la rece cateva ore.

3 comentarii: