duminică, 22 mai 2011

Covridog

Avem nevoie de:

8 cremwursti
200 ml apa
350 g faina
2 linguri ulei
2 lingurite drojdie proaspata
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
un ou
chimen (optional)

Mod de preparare:
Incalzim putin apa apoi adaugam drojdia, zaharul si sarea.
Se amesteca pana cand toate ingredientele se dizolva, apoi se adauga uleiul si faina in ploaie si se framanta pana devine un aluat bun pentru intins, apoi il lasam la crescut intr-un loc caldut aproximativ 30-40 min.
Intindem foaia pana ajunge de grosimea dorita (mai subtire ca un covrig, sau mai gros ca pentru paine)...eu l-am intins mai subtire.
Se taie aluatul fasii si apoi infasuram fiecare cremwursti. Eu cativa cremwursti i-am taiat in doua pentru a parea mai multi :)

Se pun in tava si se ung cu un ou batut si se presara deasupra chimen.

Se dau la cuptor 30 min.
Se pot manca atat calzi cat si reci.

miercuri, 11 mai 2011

Fursecuri fine cu nuci


Aceasta reteta de fursecuri este luata de pe blogul Laurei Laurentiu si adaptata la ce aveam prin casa.
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de doamna Laura pe blogul dansei .
Vreau sa spun ca m-au atras fursecurile acestea din prima clipa in care le-am vazut si mi-au placut foarte, foarte mult......au avut un mare succes, terminandu-se imediat :) cu siguranta o sa le mai prepar.

Avem nevoie de: 

120 g margarina (in retata originala era unt)
80 g zahar
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat
150g faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt
100 de grame de nuci usor prajite si tocate marisor
 dulceata (eu am folosit de visine)

Mod de preparare:
 
Se amesteca zaharul, margarina si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa.

Se adauga apoi galbenusul (care mie mi s-a spart cand l-am separat de albus)


Se amesteca pana se incorporeaza galbenusul apoi se adauga faina si se framanta pana devine un aluat moale.

Se bate albusul pana face spuma si din aluat se fac bilute mici de 2 cm diametru care se dau prin albus si apoi prin nucile maruntite.



In fiecare biluta se face cate o gaura in care se va pune cate o visina din dulceata (sau alte fructe din dulceata pe care o folositi) si se da la cuptor la 180grade , 15minute, sau pana se rumenesc frumos.



luni, 9 mai 2011

Ciuperci sote


Cu aceasta reteta simpla dar foarte sanatoasa,  particip la concursul realizat de doamna Laura Laurentiu pe blogul culinar al dansei.
Aceasta este reteta la alegere, urmand sa prepar si o reteta de pe blogul stimatei doamne Laurentiu....
As fi vrut sa particip cu alta reteta mai prezentabila la un asemenea concurs, dar din pacate timpul nu-mi prea permite sa mai gatesc din cauza facultatii si a serviciului, dar particip si asa pentru ca nu poti castiga un concurs daca nu participi ;) :)

Avem nevoie de:
500g ciuperci champignon (ale mele au fost un soi mai negru , nu din acelea albe frumoase)
3 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingurita boia iute
8 linguri ulei
patrunjel verde
oregano
sare
zeama de lamaie
Mod de preparare:

Se curata ciupercile  si se taie in sferturi daca sunt mai mari sau se pot lasa intregi.
Se face un mujdei fin din usturoi amestecat cu boia iute si boia dulce si 2 linguri de apa.
Intr-o tigaie mai maricica, se incinge uleiul foarte bine si se adauga ciupercile. Se lasa la prajit 4-5 minute amestecand cu o lingura de lemn. Se condimenteaza cu sare si oregano, apoi se toarna mujdeiul si se amesteca rapid.
Se mai adauga putina zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si apoi se servesc simple sau ca si garnitura.

Pofta buna!






Concurs Biobunatati




Astazi am aflat si eu de pe blogul Inei de acest concurs pe care cei de la Biobunatati il organizeaza si se pare ca e si ultima zi de participare :)

Premiul consta in 2 produse bio: un ulei de argan (de care eu nu am auzit dar sunt sigura ca este un produs foarte bun mai ales ca este si natural) si un produs la alegere de pe site-ul celor de la Biobunatati.

Si pentru ca trebuie sa aleg 2 produse bio pe care mai apoi sa le justific dau o tura pe site si descopar pentru inceput Crema 100% naturala unt de Shea si Jojoba despre care am citit ca este indicata mai ales pielii uscate iar pielea corpului meu este extrem de uscata si nici un produs din comert nu mai ajuta asa ca mi-ar placea sa o incerc si pe aceasta, mai ales ca e naturala si sigur va avea efecte pozitive asupra pielii mele.

Al doile produs pe care l-am remarcat este Uleiul Bio de Germeni de Porumb care am inteles ca este foarte bun si foarte recomandat la prepararea salatelor si legumelor iar eu sunt o mare fana a acestora. Mi-a atras atentia si datorita faptului ca are un continut de lecitina care imi e necesara mai ales in perioadele de sesiune ale facultatii.

miercuri, 4 mai 2011

Tort diplomat



Pentru ca a fost ziua mea m-am gandit sa-mi fac singura un tort, fiind satula de torturile din comert care in ultimul timp nu sunt prea reusite ..... ma gandeam ca nu o sa iasa cine stie ce, dar spre surprinderea mea a fost excelent ca s-a terminat foarte repede :)

Avem nevoie de:

3 galbenusuri
150g zahar tos
1 fiola esenta rom
1 plic zahar vanilat
500ml frisca lichida
1 compot ananas bucati
150ml lapte
3 plicuri gelatina
2 pachetele piscoturi

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul  si esenta de vanilie pe bain marie, pana se topeste zaharul.
Se bate frisca pana se intareste.
Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat vreo 10 minute, apoi se pune pe foc la bain marie pana se topeste gelatina.
Se amesteca intr-o oala mai mare galbenusurile (care mie mi s-au branzit) cu laptele cald pana a devenit o crema subtire apoi am adaugat frisca si bucatile de ananas din compot.
Se tapeteaza forma de tort sau o cratita cu o folie de plastic (sa nu se lipeasca compozitia). Se pun piscoturile pe lateralul cratitei de jur impreujur si apoi se toarna compozitia.
La final se aseaza piscoturi inmuiate in siropul de la compot peste compozitie (cand vom rasurna tortul acest strat va fi ca si un blat ).
Se da la frigider 3 ore dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta.