Postări

Se afișează postări din iunie, 2011

Salata de varza cu ton

Imagine
Avem nevoie de:  varza o conserva ton maruntit o ceapa verde o rosie 1/2 cutie porumb din conserva sare piper ulei otet (zeama de lamaie) Mod de preparare: Varza si ceapa se toaca marunt iar rosia se taie cubulete. Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu sare, piper, ulei, otet (sau zeama de lamaie) si se serveste.

Gnocchi de casa cu sos de rosii

Imagine
Avem nevoie de:  cartofi ulei faina bulion apa sare piper condimente (patrunjel, busuioc, dafin, cimbru) Mod de preparare: Punem la fiert cartofii in coaja ...eu am avut cartofi noi :) Dupa ce s-au fiert ii curatam si ii facem un piure peste care punem putin ulei, sare si apoi adaugam faina si amestecam pana devine un aluat usor de modelat......eu toate ingredientele le-am pus ochiometric . Luam aluatul si formam suluri de grosimea degetului mare pe care le taiem in bacatele mai mici. Le fierbem apoi in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Puneti in oala maxim 20 de bucatele odata. Faceti un sos de rosii din bulion fiert cu apa, ulei , mirodenii, sare si piper dupa gustul si preferinta voastra (eu am mai pus si o ceapa tocata si un catel de usturoi tocat). Amestecatii gnocchii cu sosul de rosii si dati la cuptor daca trebuie sa asteptati pe cineva si sa nu cumva sa  se raceasca asa cum a fost cazul la mine. In caz contrar se pot servi si fara a fi introduse la cuptor. Est

Cus-cus cu branza

Imagine
Avem nevoie de: cus-cus branza (eu am pus cas) boia iute/dulce sare Mod de preparare: Cus-cus-ul dupa ce a fost preparat conform instructiunilor de pe pachet se amesteca, cat inca mai este pe foc, cu branza rasa si boia.  Se condimenteaza cu sare daca este nevoie si se serveste cat inca e fierbinte.

Paste la cuptor ....cu ce avem in frigider

Imagine
Avem nevoie de:  250g paste 2 cartofi 1 ceapa salam branza (cas) smantana 1 ou ulei sare piper Mod de preparare: Se curata cartofii , se taie cuburi sau felii si se prajesc in ulei. Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei. Pregatim pastele dupa instructiunile de pe ambalaj apoi le scurgem. Branza se da pe razatoare. Intr-un vas de yena, uns cu putin ulei, se aseaza jumatate din cantitatea de paste fierte, apoi se pun cartofii prajiti, salam taiat bucati, branza rasa si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune deasupra cealalta jumatate de paste si se condimenteaza cu sare. Preparam un amestec din smantana, ou batut , sare si piper pe care apoi il turnam peste paste. Deasupra presaram putina boia iute/dulce si dam la cuptor pana se incheaga oul din compozitie si se rumeneste putin (aproximativ 15-20min) Se serveste cu salata sau cu sos tzatziki cum am mancat noi. Pofta Buna!

Desert cu capsuni

Imagine
Avem nevoie de:  smantana capsuni miere praf de milkshake de vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Se amesteca smantana cu praful de milkshake si miere, apoi se pun capsunile si amestecam. Ingredientele se pun dupa preferinte. Pofta buna!

Papricas de ciuperci cu cus-cus

Imagine
Avem nevoie de: 250 g cus-cus 1/2kg ciuperci 250g smantana 1 lingura faina 1 ceapa 80ml ulei boia de ardei dulce si iute sare patrunjel Mod de preparare: Ciupercile se curata si se taie bucati. Se curata si se toaca ceapa pe care apoi o calim in 50 ml ulei. dupa ce s-a calit adaugam ciupercile. Condimentam cu boia, sare si apoi adaugam 300ml apa fierbinte. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam un amestec de smantana, faina si 50ml apa. Cus-cus-ul se prajeste in 30ml ulei , se condimenteaza si apoi se toarna 750ml apa fierbinte si se lasa la fiert 8-10min. Se serveste cu papricasul de ciuperci.

Tort "Padurea neagra"

Imagine
Avem nevoie de:  3 oua 250 g faina 300 g zahar 115 ml ulei 50 g cacao 225 ml lapte 1 1/2 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonat 1 pliculet de zahar vanilat 1/4 lingurita sare ulei si faina pentru tapetat forma 1 borcan compot de visine  500 g frisca batuta Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180°C.  Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul , zaharul vanilat , cacao , bicarbonatul , praful de copt si sarea .   Se adauga ouale , ulei , laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm.   Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 3 felii egale pe orizontala.  Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine .  Se pune un strat de frisca si apoi se pun visinele din borcan, scurse in prealabil. Se procedeaza la fel cu urmatorul blat . Punem ultima felie care se insiropeaza si apoi se o