joi, 30 iunie 2011

Salata de varza cu ton


Avem nevoie de: 

varza
o conserva ton maruntit
o ceapa verde
o rosie
1/2 cutie porumb din conserva
sare
piper
ulei
otet (zeama de lamaie)

Mod de preparare:

Varza si ceapa se toaca marunt iar rosia se taie cubulete.
Se amesteca toate ingredientele, se condimenteaza cu sare, piper, ulei, otet (sau zeama de lamaie) si se serveste.

joi, 23 iunie 2011

Gnocchi de casa cu sos de rosii



Avem nevoie de: 

cartofi
ulei
faina
bulion
apa
sare
piper
condimente (patrunjel, busuioc, dafin, cimbru)

Mod de preparare:

Punem la fiert cartofii in coaja ...eu am avut cartofi noi :)
Dupa ce s-au fiert ii curatam si ii facem un piure peste care punem putin ulei, sare si apoi adaugam faina si amestecam pana devine un aluat usor de modelat......eu toate ingredientele le-am pus ochiometric .

Luam aluatul si formam suluri de grosimea degetului mare pe care le taiem in bacatele mai mici. Le fierbem apoi in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Puneti in oala maxim 20 de bucatele odata.


Faceti un sos de rosii din bulion fiert cu apa, ulei , mirodenii, sare si piper dupa gustul si preferinta voastra (eu am mai pus si o ceapa tocata si un catel de usturoi tocat).


Amestecatii gnocchii cu sosul de rosii si dati la cuptor daca trebuie sa asteptati pe cineva si sa nu cumva sa  se raceasca asa cum a fost cazul la mine. In caz contrar se pot servi si fara a fi introduse la cuptor.
Este o reteta perfecta pentru zilele de post.
Pofta buna!


marți, 21 iunie 2011

Cus-cus cu branza


Avem nevoie de:

cus-cus
branza (eu am pus cas)
boia iute/dulce
sare

Mod de preparare:

Cus-cus-ul dupa ce a fost preparat conform instructiunilor de pe pachet se amesteca, cat inca mai este pe foc, cu branza rasa si boia. 
Se condimenteaza cu sare daca este nevoie si se serveste cat inca e fierbinte.

joi, 16 iunie 2011

Paste la cuptor ....cu ce avem in frigider


Avem nevoie de: 

250g paste
2 cartofi
1 ceapa
salam
branza (cas)
smantana
1 ou
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata cartofii , se taie cuburi sau felii si se prajesc in ulei.
Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei.
Pregatim pastele dupa instructiunile de pe ambalaj apoi le scurgem.
Branza se da pe razatoare.
Intr-un vas de yena, uns cu putin ulei, se aseaza jumatate din cantitatea de paste fierte, apoi se pun cartofii prajiti, salam taiat bucati, branza rasa si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune deasupra cealalta jumatate de paste si se condimenteaza cu sare.


Preparam un amestec din smantana, ou batut , sare si piper pe care apoi il turnam peste paste. Deasupra presaram putina boia iute/dulce si dam la cuptor pana se incheaga oul din compozitie si se rumeneste putin (aproximativ 15-20min)
Se serveste cu salata sau cu sos tzatziki cum am mancat noi.

Pofta Buna!

luni, 13 iunie 2011

Desert cu capsuni


Avem nevoie de: 

smantana
capsuni
miere
praf de milkshake de vanilie sau zahar vanilat

Mod de preparare:

Se amesteca smantana cu praful de milkshake si miere, apoi se pun capsunile si amestecam.
Ingredientele se pun dupa preferinte.
Pofta buna!

duminică, 12 iunie 2011

Papricas de ciuperci cu cus-cus


Avem nevoie de:

250 g cus-cus
1/2kg ciuperci
250g smantana
1 lingura faina
1 ceapa
80ml ulei
boia de ardei dulce si iute
sare
patrunjel

Mod de preparare:

Ciupercile se curata si se taie bucati.
Se curata si se toaca ceapa pe care apoi o calim in 50 ml ulei. dupa ce s-a calit adaugam ciupercile.

Condimentam cu boia, sare si apoi adaugam 300ml apa fierbinte.
Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam un amestec de smantana, faina si 50ml apa.

Cus-cus-ul se prajeste in 30ml ulei , se condimenteaza si apoi se toarna 750ml apa fierbinte si se lasa la fiert 8-10min.

Se serveste cu papricasul de ciuperci.

luni, 6 iunie 2011

Tort "Padurea neagra"



Avem nevoie de: 

3 oua
250 g faina
300 g zahar
115 ml ulei
50 g cacao
225 ml lapte
1 1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 pliculet de zahar vanilat
1/4 lingurita sare
ulei si faina pentru tapetat forma
1 borcan compot de visine 
500 g frisca batuta

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180°C. 
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea
 Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm.  
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

Dupa ce se raceste blatul se taie in 3 felii egale pe orizontala. 
Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine
Se pune un strat de frisca si apoi se pun visinele din borcan, scurse in prealabil. Se procedeaza la fel cu urmatorul blat.
Punem ultima felie care se insiropeaza si apoi se orneaza cu friscadupa preferinta.
Se da la rece cateva ore.