marți, 15 mai 2012

Budinca cu bacon si fasole verde in vas Pyroflam



Am auzit de curand de noua gama Pyroflam  (produse de compania franceza Arc International)  pe care o puteti cumpara la preturi speciale din magazinele  real,- Hypermarket.
Aceste vase vitroceramice sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de pana la 450°C astfel ca poti pune pe foc un vas abia scos din congelator....Superrrrr!!!!! Ce mi-a atras atentia este faptul ca nu se ciobesc, nu se zgarie si nici nu retine mirosuri, pastrandu-si astfel aspectul ca nou timp indelungat.
Inca un lucru interesant este faptul ca vasele Pyroflam au o garantie de 25 de ani!

Mi-ar place sa incerc tava rectangulara mare pentru o reteta colorata si sanatoasa de vara cum ar fi Budinca cu bacon si fasole verde.

Avem nevoie de:

1 kg fasole verde
150 g bacon
4 oua crude
5 oua fierte tari
3 felii de paine fara coaja
200ml lapte
3 linguri de unt
o legatura marar verde
o legatura patrunjel verde
sare
piper

 Mod de preparare:

Fasolea verde se curata , se spala si se taie bucati mai mici, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie felii.
Untul se freaca spuma si apoi se adauga painea inmuiata in prealabil in lapte si stoarsa bine.
Se adauga apoi galbenusurile crude , mararul si patrunjelul tocate si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-a omogenizat amestecul de galbenusuri se adauga si albusurile batute spuma.
Intr-o tigaie se prajeste baconul taiat feliute pana devine crocant si se scot pe servetele absorbante.
Ungem apoi tava rectangulara mare Pyroflam cu putin unt si turnam apoi jumatate din fasolea verde fiarta  peste care asezam feliile de oua fierte. Se acopera cu restul de fasole verde si bucatile de bacon prajit.
Peste toate acestea se toarna amestecul de oua cu verdeata si se da la cuptor 50 de minute.
Se serveste calda!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu