duminică, 27 mai 2012

Budinca cu bacon si fasole verde (realizare)



Si pentru ca am castigat caserola Pyroflam de 2 litri la concursul organizat de real,-hypermarket am preparat Budinca cu bacon si fasole verde pe care va spuneam ca mi-ar place sa o prepar la inaugurarea vasului :)
Reteta am adaptat-o putin la ce aveam prin casa dar a iesit foarte buna iar vasul Pyroflam este super. Usor de manevrat si foarte aspectuos.

Pentru reteta adaptata am folosit aceste ingrediente:
500 g fasole verde
100 gsalam uscat
  3oua crude
  2oua fierte tari
  2felii de paine fara coaja
100ml lapte
  1lingura de unt
o legatura patrunjel verde
sare
piper
Modul de preparare a fost identic:
Fasolea verde se curata , se spala si se taie bucati mai mici, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie felii.
Untul se freaca spuma si apoi se adauga painea inmuiata in prealabil in lapte si stoarsa bine.
Se adauga apoi galbenusurile crude si patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-a omogenizat amestecul de galbenusuri se adauga si albusurile batute spuma.


Ungem apoi vasul Pyroflam cu putin unt si turnam apoi jumatate din fasolea verde fiarta  peste care asezam feliile de oua fierte. 


Se acopera cu restul de fasole verde si bucatile de salam taiate bastonase.
Peste toate acestea se toarna amestecul de oua cu verdeata si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu.
 Se serveste calda!

 Din pacate poze cu rezultatul final nu am mai apucat sa fac deorece nu mai aveam baterie la aparatul foto :((

2 comentarii:

  1. Combinatii interesante,cu un gust interesant!
    weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. si e foarte buna......weekend placut draga Lulu!

    RăspundețiȘtergere