joi, 31 mai 2012

Miez de lapte cu castravete

 
Avem nevoie de:

2 castraveti
pate de porc

 Mod de preparare:

Pentru inceput ,Miezul de lapte Natur de la Delaco se taie felii.
Curatam castravetele si il taiem feliute.
Incepem montarea unui turnulet dragut. O felie Miez de lapte, cateva feliute castravete, iar o felie Miez de lapte si iar castravete pana se termina ingredientele. In varful turnuletului punem putin pate de porc si o frunza de patrunjel.

Pofta buna!

duminică, 27 mai 2012

Budinca cu bacon si fasole verde (realizare)



Si pentru ca am castigat caserola Pyroflam de 2 litri la concursul organizat de real,-hypermarket am preparat Budinca cu bacon si fasole verde pe care va spuneam ca mi-ar place sa o prepar la inaugurarea vasului :)
Reteta am adaptat-o putin la ce aveam prin casa dar a iesit foarte buna iar vasul Pyroflam este super. Usor de manevrat si foarte aspectuos.

Pentru reteta adaptata am folosit aceste ingrediente:
500 g fasole verde
100 gsalam uscat
  3oua crude
  2oua fierte tari
  2felii de paine fara coaja
100ml lapte
  1lingura de unt
o legatura patrunjel verde
sare
piper
Modul de preparare a fost identic:
Fasolea verde se curata , se spala si se taie bucati mai mici, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie felii.
Untul se freaca spuma si apoi se adauga painea inmuiata in prealabil in lapte si stoarsa bine.
Se adauga apoi galbenusurile crude si patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-a omogenizat amestecul de galbenusuri se adauga si albusurile batute spuma.


Ungem apoi vasul Pyroflam cu putin unt si turnam apoi jumatate din fasolea verde fiarta  peste care asezam feliile de oua fierte. 


Se acopera cu restul de fasole verde si bucatile de salam taiate bastonase.
Peste toate acestea se toarna amestecul de oua cu verdeata si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu.
 Se serveste calda!

 Din pacate poze cu rezultatul final nu am mai apucat sa fac deorece nu mai aveam baterie la aparatul foto :((

duminică, 20 mai 2012

Mancarica de paste fainoase


Avem nevoie de:

 250 g paste fainoase de post
100 ml ulei
2 cepe
1 morcov
1 telina
piper
sare
patrunjel
bulion
 
Mod de preparare:

Cureti legumele, tai ceapa marunt si dai pe razatoare telina si morcovul.
Incingi uleiul intr-o cratita, pui apoi ceapa tocata, morcovul si telina rase, le calesti putin, adaugi si un pahar cu apa, acoperi cratita cu capac si le lasi sa fiarba circa 10-15 minute.
Adaugi apoi bulionul si circa 2 l apa fiarta, lasi sa fiarba cateva minute si pui pastele care vor fierbe impreuna cu umele inca 20 de minute, dupa care iei cratita de pe foc, potrivesti gustul de condiment si piper si presari patrunjel taiat fin. 

Pofta buna!

marți, 15 mai 2012

Budinca cu bacon si fasole verde in vas Pyroflam



Am auzit de curand de noua gama Pyroflam  (produse de compania franceza Arc International)  pe care o puteti cumpara la preturi speciale din magazinele  real,- Hypermarket.
Aceste vase vitroceramice sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de pana la 450°C astfel ca poti pune pe foc un vas abia scos din congelator....Superrrrr!!!!! Ce mi-a atras atentia este faptul ca nu se ciobesc, nu se zgarie si nici nu retine mirosuri, pastrandu-si astfel aspectul ca nou timp indelungat.
Inca un lucru interesant este faptul ca vasele Pyroflam au o garantie de 25 de ani!

Mi-ar place sa incerc tava rectangulara mare pentru o reteta colorata si sanatoasa de vara cum ar fi Budinca cu bacon si fasole verde.

Avem nevoie de:

1 kg fasole verde
150 g bacon
4 oua crude
5 oua fierte tari
3 felii de paine fara coaja
200ml lapte
3 linguri de unt
o legatura marar verde
o legatura patrunjel verde
sare
piper

 Mod de preparare:

Fasolea verde se curata , se spala si se taie bucati mai mici, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie felii.
Untul se freaca spuma si apoi se adauga painea inmuiata in prealabil in lapte si stoarsa bine.
Se adauga apoi galbenusurile crude , mararul si patrunjelul tocate si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-a omogenizat amestecul de galbenusuri se adauga si albusurile batute spuma.
Intr-o tigaie se prajeste baconul taiat feliute pana devine crocant si se scot pe servetele absorbante.
Ungem apoi tava rectangulara mare Pyroflam cu putin unt si turnam apoi jumatate din fasolea verde fiarta  peste care asezam feliile de oua fierte. Se acopera cu restul de fasole verde si bucatile de bacon prajit.
Peste toate acestea se toarna amestecul de oua cu verdeata si se da la cuptor 50 de minute.
Se serveste calda!



sâmbătă, 12 mai 2012

Cartofi cu smantana la wok



Avem nevoie de: 

cartofi fierti in coaja
ceapa verde
usturoi
salam uscat (sau ce doriti)
mustar (optional)
smantana
oua
branza (eu am avut cas)
sare
piper
patrunjel

Mod de preparare:

Nu am trecut cantitati  pentru ca am pus la ochi si fiecare face dupa cat are nevoie.
Ceapa verde curatata o taiem feliute si o punem la calit in wok-ul incins impreuna cu o lingura de ulei.
Cand s-a calit adaugam usturoiul (1-2 catei) tocat marunt, iar dupa cateva secunde adaugam cartofii taiati cuburi.


Lasam la prajit ingredientele amestecand din cand in cand.
Intre timp amestecam ouale cu smantana si putin ulei pentru a subtia amestecul , condimentam cu sare si piper si turnam apoi peste cartofi. Amestecam bine apoi gustam si mai condimentam daca e nevoie. Eu am pus si o lingura de mustar dulce Crenvurstila.


Inainte de a lua de pe foc adaugam si branza rasa.
Servim cartofii alaturi de snitzel de pui.

Pofta buna!