duminică, 7 februarie 2010

Biscuiti din cartofi




Avem nevoie de:
500g cartofi
1 morcov
1 ceapa
2-3 catei usturoi
1 ou
40g drojdie
faina cat cuprinde (in jur de 500g)
sare
piper
frunze de leustean

Mod de preparare:
Punem cartofii in coaja la fiert. In alta oala punem la fiert ceapa si morcovul curatate.
Dupa ce au fiert cartofii, ceapa si morcovul, ii pasam si amestecam apoi cu ou, drojdie, sare, piper, usturoiul pisat, frunze tocate de leustean si faina, pana devine un aluat nelipicios.
Lasam apoi aluatul sa se odihneasca 15-20 minute , dupa care il intindem si taiem in formele dorite.
Ungeti o tava cu ulei si asezati "biscuitii" in tava , apoi dati la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
Mi-au iesit 2 tavi , dar in prima tava am pus folie de aluminiu pe fund (in lipsa de hartie de copt)apoi am pus "biscuitii" si a trebuit sa las 30-35 minute la foc mare.
Sunt buni reci alaturi de bere.

2 comentarii:

  1. Cata biscuitii tai imi fac cu ochiu...par tare deliciosi:P

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt buni...dar nu prea merg lasati de pe o zi pe alta ca se moaie :( oricum nu ies prea multi biscuiti (in jur de 20)

    RăspundețiȘtergere