joi, 11 februarie 2010

Fasole verde cu smantana



Avem nevoie de:

1 morcov
1 ceapa
400 g fasole verde
3 linguri smantana
faina
sare
piper
patrunjel

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt, se da morcovul pe razatoarea mica apoi acestea doua se calesc in ulei.
Dupa ce s-au muiat se adauga apa si se lasa la fiert.
Cand apa clocoteste se adauga fasolea verde (eu am avut fasole verde congelata).
Lasam sa fiarba fasolea, iar intre timp ,intr-un castronas , pregatim sosul.
Amestecam smantana si faina pana devine o crema nu foarte groasa.
Daca iese prea groasa se poate adauga un pic de apa.
Se adauga apoi peste mancarea de fasole si se amesteca continuu pana se omogenizeaza.
Se adauga patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.

2 comentarii:

  1. La fasole verde se pune marar , obligatoriu , nu cred ca merge pătrunjel.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti zic ca merge si chiar e foarte bun

    RăspundețiȘtergere