sâmbătă, 20 februarie 2010

Cartofi cu broccoli


Avem nevoie de:

6-7 cartofi
200 g broccoli
1 lingura margarina
1 lingura faina
1 lingurita praf de usturoi
apa
sare
piper
marar
patrunjel

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie sferturi si se pun la fiert cu apa si sare.
Se pun si broccoli la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.
Facem un sos alb din margarina si faina la care adaugam incet apa pana devine un sos de consistenta unei smantani.
La sos mai adaugam sare, piper, praf de usturoi , marar si patrunjel tocat si lasam sa dea 1 clocot.
Ungem un vas de Jena cu ulei, adaugam un rand de cartofi, unul de broccoli, unul de cartofi si altul de broccoli.
Peste legume turnam sosul alb si dam la cuptor 20 minute la foc tare.


***Daca vreti ca mancarea sa fie de dulce si nu de post ca a mea, puteti face sosul alb cu unt si lapte (in loc de margarina si apa) si sa mai puneti peste legume cascaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu