miercuri, 24 februarie 2010

Cartofi cu sos


Avem nevoie de:


1 kg cartofi
1 ceapa
1 lingura bulion
1 lingura zahar
2 catei usturoi
ardei iute
1 cana apa
ulei
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam cartofii si ii taiem sferturi, apoi ii punem intr-o tava cu 3-4 linguri ulei si ii condimentam cu sare si piper si dam la cuptor acoperiti cu folie pentru 35 minute.
Intre timp facem sosul.
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei.
Adaugam peste ceapa ardeiul tocat (eu am pus vreo 5 feliute de ardei iute murat) si usturoiul pisat, bulionul, zaharul si lasam putin la fiert.
Adaugam si o cana de apa si patrunjel tocat si lasam la fiert pentru inca 5 minute.
Dupa cele 35 de minute scoatem cartofii din cuptor si adaugam cateva linguri din sos si mai lasam cartofii in cuptor pana se fac , adica aproximativ 20-30 minute.
Scoatem cartofii pe farfurie si ornam cu putin din sosul ramas.
Se poate servi cu salata de telina sau ridiche neagra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu