joi, 15 aprilie 2010

Paste cu ton


Avem nevoie de:

500 g paste (eu am folosit fusilli)
o ceapa
7 catei usturoi
o conserva ton bucati
ulei
125 g smantana
patrunjel
busuioc
sare
piper

Mod de preparare:

Punem la fiert pastele, in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele.
In timp ce fierb pastele preparam sosul.
Se taie marunt o ceapa, cateii de usturoi si apoi se calesc in putin ulei.
Cand ceapa s-a muiat adaugam conserva de ton cu tot cu ulei, condimentam cu sare si piper si mai lasam la calit.
Se toarna apoi smantana peste acel sos si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se adauga patrunjel tocat marunt, busuioc uscat maruntit si sare si piper daca mai e nevoie.
Pastele se scurg si apoi se amesteca cu sosul preparat.
Se servesc calde cu cascaval ras deasupra.

*** Aceasta reteta e inspirata dupa o reteta a lui Horia Virlan ( http://www.horiavirlan.ro/index.php/retete-culinare-retete-paste/229-spaghete-cu-ton-in-sos-alb- )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu