miercuri, 30 iunie 2010

Porumb fiert


Nu e tocmai o reteta, dar e un fel de mancare pe care multi nu stiu sa il faca, din pacate......

Avem nevoie de: 

porumb cu tot cu frunze
sare
apa

Mod de preparare:

Porumbul se curata de frunze (sau panusi cum i se zice) si se pune la fiert in apa cu sare. 
Peste porumb se pun si acele frunze pentru ca ii va da un gust mai bun. 
Se lasa la fiert intre 15-20 minute in functie de cat de proaspat este.
Dupa ce este fiert il scoatem pe farfurie si il pudram cu sare.

marți, 29 iunie 2010

Premiu de la Vio

Am primit aceste premii de la Vio careia ii multumesc din suflet.
 Dau si eu mai departe aceste premii EleneiCorineiArianeiYafei si Mariei .




vineri, 25 iunie 2010

Paste cu cartofi



Avem nevoie de:

500 g paste
5 cartofi
1 ceapa
2 linguri bulion
 ulei
sare
piper
1 lingurita zahar
1 frunza dafin
apa
patrunjel

Mod de preparare:

 Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare aproximativ 20-30 min.
Cand sunt fierti ii scurgem de apa.
Intre timp tocam ceapa marunt (eu am pus si cateva frunze de la o ceapa verde) si o calim in ulei, si cand devine sticloasa adaugam cartofii fierti si ii prajim putin impreuna.
Facem si un sos din bulion, fierband bulionul cu apa si putin ulei, la care adaugam condimentele (sare, piper, patrunjel tocat, o lingurita zahar, o frunza dafin).
Fierbem pastele dupa instructiuni apoi le scurgem si le asezam in farfurii.
Punem peste paste amestecul de ceapa si cartofi si sosul de bulion.

***Se pot servi si fara sos.


duminică, 20 iunie 2010

Dovlecei crocanti



Avem nevoie de: 

 2 dovlecei
faina de malai
sare
ulei

Mod de preparare:

Dovlecei se curata si se taie sferturi (eu i-am taiat prea subtiri).
Se amesteca cu sare si se lasa 20 minute sa iasa apa din ei, apoi ii scurgem.
Dam fiecare felie prin faina de malai si le punem intr-o tava. Stropim cu foarte putin ulei si dam la cuptor pentru 10-15 minute.

*** Daca nu tineti post, puteti amesteca faina de malai cu cascaval ras.

duminică, 13 iunie 2010

Ciuperci umplute de post


Avem nevoie de: 

20 ciuperci
1 ceapa marisoara
sare
piper
ulei
patrunjel uscat

Mod de preparare:

Spalam ciupercile, le curatam si le rupem codita.
Tocam ceapa si coditele marunt.
Intr-o tigaie cu ulei incins calim ceapa cu sare si apoi adaugam coditele ciupercilor, pe care le mai calim maxim 5 minute.
Condimentam cu piper si sare daca mai e nevoie si adaugam putin patrunjel tocat.
Intr-o tava asezam palariile ciupercutelor, punem cate un praf de sare in ele si apoi le umplem cu compozitia preparata anterior.
Dam la cuptor aproximativ 10-12 minute la foc mai mare(dar nu la maxim).
Se servesc calde sau reci.

vineri, 11 iunie 2010

Leapsa

Am primit de la Ionela o leapsa care imi cere sa scriu ce fel de ceaiuri am in camara :)
Pot sa zic ca imi place foarte mult sa adun plante medicinale, asa ca in camara am flori de maces, coada soricelului, soc, tei, galbenele, musetel, codite de visine, sunatoare, menta si cam atat......plantele sunt culese de mine, si apoi uscate. Nu imi plac ceaiurile din comert colorate cu chimicale.
Numai bine!

Dau aceasta leapsa mai departe Marryei, Isabelei, Furnicutilor
si celor ce imi viziteaza blogul! pupici!

miercuri, 9 iunie 2010

Cartofi cu bulion



Avem nevoie de: 

500g cartofi
3 linguri bulion
sare
piper
ulei
apa
3 catei usturoi

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja si se taie felii pe care le punem intr-o tava unsa cu putin ulei. 
Adaugam un pahar de apa, condimentam cu sare si dam la cuptor acoperiti cu folie de aluminiu pana se fac (aproximativ 40min).
Intre timp facem un sos mai subtire din apa, bulion, usturoi pisat, sare si piper.
Cand cartofii sunt fierti se adauga sosul si se mai dau la cuptor vreo 10 minute neacoperiti.
Se pot servi ca si garnitura sau ca fel de mancare in perioadele de post.

vineri, 4 iunie 2010

Dovlecei "pane"


Avem nevoie de: 

2 dovlecei
sare
piper
faina de malai
faina alba
ulei

Mod de preparare:

Se curata dovlecei, se taie felii potrivite, se condimenteaza cu sare si se lasa intr-un vas ca sa se patrunda sarea aproximativ 30 minute, dupa care se pun la scurs.
Se face un amestec din faina de malai si faina alba si piper.
Se trec dovleceii prin amestecul de faina, apoi se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se servesc atat calzi cat si reci.

joi, 3 iunie 2010

Premii iunie 2010

Am primit si eu un premiu dragut de la Marrya si Yafa carora le multumesc si le dau si eu mai departe tuturor celor care viziteaza acest blog. 


miercuri, 2 iunie 2010

Concurs

Particip si eu la un concurs si vreau sa va rog, daca aveti timp 2 secunde, sa imi dati si mie un vot (sunt intregistrata cu 2 retete).
Votul nu necesita creearea vreunui cont. Se poate vota zilnic!
Sunt inscrisa in concurs cu utilizatorul: "kata"


Va multumesc!

Varza de bruxelles


Avem nevoie de:

400 g varza de bruxelles
1 rosie
2 linguri bulion
o cana apa
1 lingura ulei
1 ceapa
patrunjel tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare:

Se pune varza in apa fiarta cu sare, aproximativ 10-15 minute. 
Cand e fiarta se scurge si se taie in 2 sau in 4 in functie de marime.
Varza taiata se amesteca, cu grija, cu o rosie tocata marunt.
In timpul fierberii verzei se prepara un sos.
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, apoi punem bulionul, apa, condimentele si lasam la fiert.
 Punem in farfurii varza de bruxelles si deasupra turnam sosul.