miercuri, 21 iulie 2010

Vacantaaaaa

Dupa o perioada grea din viata mea, sesiune , licenta....a venit timpul pentru o bine meritata vacanta.
Abia astept sa ajung pe plaiuri moldovenesti, cu multa verdeata si multa liniste si sa ma deconectez de tot ce inseamna modern......fara semnal la telefon, fara net, fara tv......liniste totala :D

Daca aveti de gand sa plecati si voi pe undeva, va doresc sa aveti vreme frumoasa si o vacanta cat mai placuta...v-am pupat:*


luni, 19 iulie 2010

Premiu de la Tavi

Azi am fost sa ridic si eu premiul pe care l-am castigat la concursul organizat de Tavi . Am primit 5 carti din colectia Jamie Oliver pe care abia astept sa le rasfoiesc pe indelete.
Multumesc mult lui Tavi pentru organizarea acestui concurs dar si celor de la Jurnalul National pentru premiul acordat.

duminică, 18 iulie 2010

Clatite umplute la cuptor


 

Avem nevoie de: 

Clatita
200g faina
250ml lapte
  2 oua
50ml ulei
sare

Compozitie
o lingurita zahar
o pulpa de pui fiarta (se poate pune si piept)
100 g cas 
1 ceapa
pesmet
unt
1 ou
1 lingura smantana
sare
piper
Mod de preparare:

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite).
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. 
Peste ceapa adaugam carnita fiarta taiata marut si condimentam cu sare, piper si patrunjel. 
Lasam la prajit aproximativ 5 minute.
Ungem un vas de yena cu unt si tapetam cu pesmet apoi ne ocupam de clatite.
Punem in mijlocul fiecarei clatite cate un pic de compozitie de ceapa cu carne, apoi punem branza rasa si impaturim clatita. 
Pachetelul astfel facut il punem in vas.
Procedam astfel cu toate clatitele.
Punem apoi peste clatite cateva feliute de branza si turnam un amestec din ou si smatana peste acestea.
Dam la cuptor 30 minute la foc potrivit spre tare.
Se servesc calde.


sâmbătă, 17 iulie 2010

Premii de la Marrya

Doua premii dragute de scuma mea Marrya :*
Le dau si eu mai departe Furnicutelor , Silviei , Yafei , Andreei dar si celor care imi calca pragul :*

vineri, 16 iulie 2010

Dovlecei gratinati ..... in felul meu



Avem nevoie de

3 dovlecei mici
o ceapa
1 catel usturoi
50 g salam (sau sunca)
50 g branza burduf (se poate pune mai mult dar eu atata am mai avut)
unt
pesmet
1 ou
1 lingura smantana
sare
piper

Mod de preparare:

Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg.
Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute.
Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus.
Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte.
Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper.
Se pun cateva feli de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Se poate servi atat cald cat si rece.


miercuri, 14 iulie 2010

Sfoara in tara ....premiu

Ieri am primit avizu ca mi-a venit pachetul cu premiu dar am ajuns tarziu acasa si la posta nu am mai ajuns asa ca azi la prima ora am fost dupa el........nu am avut rabdare sa il deschid acasa asa ca in fata postei m-am asezat pe o banca si l-am deschis, parca eram un copil mic :).......am ramas placut surprinsa de acest rucsac de picnic cu tacamuri. mie imi place foarte mult sa merg la picnicuri si in drumetii, iar acest ghiozdanel termoizolant e numai bun, mai ales pe caldurile astea cand orice mancare se putea strica.......Ii multumesc din suflet Silviei pentru cadou trimis si Yafei pentru concursul organizat si mai astept astfel de concursuri ca a inceput sa-mi placa :)

duminică, 11 iulie 2010

Branza de vaci cu maioneza


Avem nevoie de: 

500g branza vaci
3 oua fierte si unul crud
sare
piper
o ceapa mica
ulei
mustar

Mod de preparare:

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca cu branza de vaci bine framantata.
Se pun si albusurile fierte si tocate marunt, ceapa rasa pe razatoare mica, piper si sare.
Se serveste pe paine sau se pot umple rosiile sau ardeii formand un aperitiv rece.
 
 

vineri, 9 iulie 2010

Dovlecei cu branza la cuptor



Avem nevoie de:

1 dovlecel mai mare
2 cartofi mari
branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf, cas, urda)
cateva feliute de kaiser
1 ou
2 linguri smantana
unt
pesmet
sare
piper
1/2 rosie

Mod de preparare:

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare.
Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute.
Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte.
Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.
Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. 
Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. 
Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana.
Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min.
Sunt buni atat calzi cat si reci.