vineri, 9 iulie 2010

Dovlecei cu branza la cuptor



Avem nevoie de:

1 dovlecel mai mare
2 cartofi mari
branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf, cas, urda)
cateva feliute de kaiser
1 ou
2 linguri smantana
unt
pesmet
sare
piper
1/2 rosie

Mod de preparare:

Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare.
Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute.
Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte.
Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.
Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. 
Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. 
Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana.
Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min.
Sunt buni atat calzi cat si reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu