marți, 9 august 2011

Ardei umpluti de post


Avem nevoie de:

6 ardei grasi
700g cartofi
2 cepe 
2 rosii decojite in prealabil
100 ml ulei
piper
sare
vegeta (optional)
cimbru
patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa si rosiile decojite se taie marunt si se pun in tigaie in ulei, pana se rumenesc bine.
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea fina.
Dupa ce s-au racit ambele compozitii (cartofii si amestecul de ceapa cu rosii) se amesteca bine condimentand cu sare, piper, cimbru, vegeta. 
Umplem apoi ardeii cu aceasta compozitie si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei. Putem picura si pe ardei putin ulei. Se aseaza intre ei cateva felii de rosii, se presara patrunjel si se da la cuptor pentru 30 minute, pana se inmoaie ardeii si se rumenesc putin. 
Sunt buni atat calzi alaturi de un ardei iute, cat si reci alaturi de o salata de rosii.

Pofta Buna!

*** reteta preluata din revista Practic in Bucatarie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu