miercuri, 31 august 2011

Budinca de gris cu prune

 
Avem nevoie de:

1 l lapte
300g gris
5 oua
150g zahar
1 esenta vanilie
500g prune

Mod de preparare:

Fierbeti laptele cu grisul adaugat in ploaie, pe foc mic, pana se ingroasa, adaugi zaharul, esenta de vanilie si-l lasi sa se raceasca.
Adaugi galbenusurile batute spuma tare.
Tai prunele in jumatate si scoti samburii. 
Pui compozitia de gris intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si asezi jumatatile de prune cu partea bombata in sus.
Dai budinca la cuptor pentru 50 min, la foc mic.

***Sursa: Revista "Click!Pofta Buna!"

vineri, 19 august 2011

Pizza cu blat de mamaliga


Avem nevoie de:

mamaliga
o ceapa
branza/cascaval
2 rosii
1 ou
1 lingura smantana (optional)
cateva felii de mezel
sare
piper
busuioc

Mod de preparare:

Facem o mamaliga amestecand malaiul cu apa si sare, pe care inainte de a o lua de pe foc o amestecam cu branza raza (cantitatea e dupa preferinte). Mamaliga astfel preparata o asezam intr-un vas de yena uns in prealabil cu ulei. Nivelam frumos si o lasam la racit.
Tocam ceapa marunt si apoi o calim in ulei incins. Dupa ce s-a calit scoatem din ulei si o punem pe o farfurie.
Rosiile le curatam de pielita si le taiem felii mai grosute pe care apoi le vom cali in uleiul de la ceapa, condimentate cu sare si busuioc.
Batem oul ca pentru omleta impreuna cu smatana si condimentam cu sare si piper.
Peste manaliga asezam sosul de rosii, ceapa calita, feliile de mezel (eu am pus salam uscat, dar merge si sunca sau altceva) si oul batut.
Dam la cuptor incins pana se incheaga oul, apoi adaugam branza rasa si mai dam la cuptor inca 5 minute.
Se mananca calduta nu fierbinte.

Pofta buna!

***Ideea retetei am preluat-o de aici doar ca am adaptat-o mult la ceea ce aveam eu prin casa....chiar si asa a fost foarte buna!

miercuri, 17 august 2011

Sos de rosii



Avem nevoie de: 

1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingura bulion
ulei
sare
piper
dafin
busuioc
o lingurita zahar

Mod de preparare:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cateva secunde sa dea aroma apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba usor.
Adaugam bulionul, zaharul, sare piper, dafin si busuioc si lasam la fiert la foc mic pana se ingroasa sosul.

duminică, 14 august 2011

Mancare picanta


Avem nevoie de: 
1 ceapa 
3-4 catei usturoi
500g rosii
3 ardei grasi verzi(sau cate unu din fiecare culoare)
2 linguri ulei
busuioc
sare
piper

Mod de preparare:
Tai ceapa si usturoiul marunt  si le calesti in ulei incins pana se inmoaie apoi adaugi 2 linguri apa. 
Se adauga apoi ardeii curatati de seminte si taiati bucati potrivite, apoi se lasa la fiert 10minute.
Se curata rosiile, se taie bucati marisoare si se adauga peste ardei.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se mai lasa la foc mic inca 20minute.

marți, 9 august 2011

Ardei umpluti de post


Avem nevoie de:

6 ardei grasi
700g cartofi
2 cepe 
2 rosii decojite in prealabil
100 ml ulei
piper
sare
vegeta (optional)
cimbru
patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa si rosiile decojite se taie marunt si se pun in tigaie in ulei, pana se rumenesc bine.
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea fina.
Dupa ce s-au racit ambele compozitii (cartofii si amestecul de ceapa cu rosii) se amesteca bine condimentand cu sare, piper, cimbru, vegeta. 
Umplem apoi ardeii cu aceasta compozitie si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei. Putem picura si pe ardei putin ulei. Se aseaza intre ei cateva felii de rosii, se presara patrunjel si se da la cuptor pentru 30 minute, pana se inmoaie ardeii si se rumenesc putin. 
Sunt buni atat calzi alaturi de un ardei iute, cat si reci alaturi de o salata de rosii.

Pofta Buna!

*** reteta preluata din revista Practic in Bucatarie!