vineri, 29 ianuarie 2010

Prajitura Cabana



Avem nevoie de:

Pt foi:

500g faina, 50g untura, 3-4 linguri lapte, 2 linguri miere, 1 lingurita bicarbonat stins in lapte, 200g zahar pudra, 2 oua, 2 linguri cacao
Pt crema:
2 budinci vanilie, 750 ml lapte, 200 g zahar, 1 pachet margarina, 2 linguri faina.

Mod de preparare
Aluatul:
Din cele de mai sus se face o coca care se imparte in 3 parti egale. Se fac 2 foi egale, coapte pe dosul tavii, iar a treia bucata se amesteca cu 2 linguri cacao si se fac 12 betisoare cat tava de lungi (tava pe care s-au copt foile) si groase cat creionul (se coc cate 6 bucati odata). Foile coapte se pun pe masa si se taie in 3 parti egale pe lungime.

Crema:

Budincile se amesteca cu faina si 4-5 linguri lapte rece, restul de lapte se pune cu zaharul pe foc, apoi se amesteca cu budinca, se fierbe si se lasa la rece. Margarina frecata se amesteca cu budinca aproape rece.

Montare:
Se unge foaia din mijloc cu crema, se pun 3 bete distantate, apoi crema, 2 bete, crema, 1 bat si iar crema. se ridica celelalte 2 parti unse si ele cu putina crema si se preseaza putin. Se procedeaza la fel si cu a doua foaie.Pe deasupra se pune o glazura sau finetti .

Un comentariu: