sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Tort din chec


Avem nevoie de:

blat:
4 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
8 linguri ulei
praf de copt
1 plic zahar vanilat
2 linguri cacao

crema:
400g frisca lichida
2 plicuri intaritoare pt frisca
1 borcan compot cirese (se poate folosi orice compot)



Mod de preparare:
Se face un chec din 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, praf de copt si zahar vanilat.
In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din cantitatea de aluat.
Cantitatea ramasa se omogenizeaza cu cacao si se toarna peste aluatul din tava.
In timp ce checul sta la cuptor se prepara frisca amestecata cu intaritor si apoi se da la frigider.
Dupa ce checul este gata, il lasam putin la racit apoi il taiem in 2 pe lungime.
Aseazam pe un platou o parte din chec, insiropam cu zeama din compot, intindem un strat de frisca, punem apoi cateva boabe de cirese, nivelam cu frisca, punem si cealalta bucata din chec, insiropam si ornam tortul cu frisca ramasa.
Se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu