"Arici" de ciocolata





Acest tortulet este facut de mama mea ca si ceva dulce pentru 1-8 martie. A fost foarte bun ..


Avem nevoie de:

200g biscuiti simpli
150g nuca macinata
100g zahar pudra
100g unt
3 linguri cacao

pentru ornat:
150g unt
250g ciocolata neagra
creioane pentru decor din glazura de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

Se dau biscuitii prin masina de tocat si se amesteca cu nuca macinata, zaharul pudra, untul si cacao, pana se obtine un aluat uniform pe care il lasam la rece 15 minute.
Se modeleaza apoi aluatul intr-o forma ovala, cu un capat tuguiat, care sa semene cu un arici.
Separat se topeste ciocolata neagra pe baie de aburi, si apoi se freaca cu 50g unt si apoi un scert din copozitie se toarna peste arici, imbracandu-l bine. 
Se face imediat chipul ariciului cu acele creioane de decor.
Ciocolata ramasa se mixeaza cu 100g unt si apoi o introducem intr-o punga pe care o taiem intr-un colt. cu ajutorul acesteia facem tepii ariciului.
Se lasa la rece 4-5 ore ca sa se intareasca.

***sursa: revista Click! Pofta buna

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Din Dragoste pentru Femei cu Andreea Marin si Avon

Drob de pui