Ciuperci sote
Cu aceasta reteta simpla dar foarte sanatoasa, particip la concursul realizat de doamna Laura Laurentiu pe blogul culinar al dansei.
Aceasta este reteta la alegere, urmand sa prepar si o reteta de pe blogul stimatei doamne Laurentiu....
As fi vrut sa particip cu alta reteta mai prezentabila la un asemenea concurs, dar din pacate timpul nu-mi prea permite sa mai gatesc din cauza facultatii si a serviciului, dar particip si asa pentru ca nu poti castiga un concurs daca nu participi ;) :)
Aceasta este reteta la alegere, urmand sa prepar si o reteta de pe blogul stimatei doamne Laurentiu....
As fi vrut sa particip cu alta reteta mai prezentabila la un asemenea concurs, dar din pacate timpul nu-mi prea permite sa mai gatesc din cauza facultatii si a serviciului, dar particip si asa pentru ca nu poti castiga un concurs daca nu participi ;) :)
Avem nevoie de:
500g ciuperci champignon (ale mele au fost un soi mai negru , nu din acelea albe frumoase)
3 catei usturoi
1 lingurita boia dulce
1 lingurita boia iute
8 linguri ulei
patrunjel verde
oregano
sare
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se curata ciupercile si se taie in sferturi daca sunt mai mari sau se pot lasa intregi.
Se face un mujdei fin din usturoi amestecat cu boia iute si boia dulce si 2 linguri de apa.
Intr-o tigaie mai maricica, se incinge uleiul foarte bine si se adauga ciupercile. Se lasa la prajit 4-5 minute amestecand cu o lingura de lemn. Se condimenteaza cu sare si oregano, apoi se toarna mujdeiul si se amesteca rapid.
Se mai adauga putina zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si apoi se servesc simple sau ca si garnitura.
Pofta buna!
Uma receita maravilhosa esta, adorei. já está anotada. Um abraço, Marta.
RăspundețiȘtergere