Prajitura cu morcovi


Avem nevoie de: 

3 morcovi potriviti 
50g nuci macinate
200g zahar
300g faina
3 oua
5 linguri ulei
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
25g margarina
50g ciocolata menaj
1 lingura apa
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul si compozitia iese ca o spuma.
Dam morcovii pe razatoare mica si apoi ii stoarcem bine in mana.
Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, esenta de rom, morcovul ras si nucile macinate apoi adaugam amestecul de ou si 4 linguri de ulei si mestecam cu grija.
Va iesi un aluat moale si lipicios.
Intr-o tava rotunda, unsa  si tapetata cu faina turnam compozitia de prajitura si dam la cuptor pentru 30 min la foc potrivit.
Cand s-a racit turnam glazura de ciocolata peste prajitura.
Glazura o preparam astfel: punem un vas pe bain-marie si adaugam ciocolata de menaj, margarina, 1 lingura ulei, apa, zaharul praf si lasam la topit.Amestecam pana se omogenizeaza si lasam apoi cateva minute la racit. Turnam peste prajitura si dam la rece

Comentarii

  1. Miaaaamm tre sa fie super... am mancat si eu acum ceva timp o prajitura cu morcov si mi sa parut tare buna, era un pic cam dulce pt gustul meu, dar tin minte ca a fost chiar interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. parjitura asta cred ca e perfecta pt tine, pt ca nu e dulce ;) e foarte buna......la mine s-a terminat in cateva ore :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cus-cus cu branza

Mazare cu smantana

Paste dulci de post